Gündem Emniyet'ten açıklama: Operasyon hesaplarına fırsat verilmeyecek

Emniyet'ten açıklama: Operasyon hesaplarına fırsat verilmeyecek

03.05.2022 - 15:43 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Sosyal medya platformlarında açık kaynaklardan kolaylıkla elde edilebilecek provokatif görüntüler ile kendilerini “Afgan, Pakistanlı” hesaplar gibi göstererek ülkemizde iç karışıklık çıkarmak amacıyla dezenformasyon içerikli paylaşımlar yapıldığı görülmüş olup gerekli incelemeler başlatılmıştır." denildi.

Emniyetten açıklama: Operasyon hesaplarına fırsat verilmeyecek

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada 'Afgan', 'Pakistanlı' hesaplar gibi kendilerini gösterenlerin Türkiye'de iç karışıklık çıkarmak amacıyla dezenformasyon içerikli paylaşımlar yayımladığını belirterek, "Gerekli incelemeler başlatılmıştır. Bu ve benzeri operasyon hesaplarına fırsat verilmeyecektir" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü belirtilerek, "Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında sosyal medya platformlarında açık kaynaklardan kolaylıkla elde edilebilecek provokatif görüntüler ile kendilerini 'Afgan, Pakistanlı' hesaplar gibi göstererek ülkemizde iç karışıklık çıkarmak amacıyla dezenformasyon içerikli paylaşımlar yapıldığı görülmüş olup gerekli incelemeler başlatılmıştır. Bu ve benzeri operasyon hesaplarına fırsat verilmeyecektir" denildi.