Gündem ‘Emperyalist Mine sen misin’?

‘Emperyalist Mine sen misin’?

18.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ortam dinlemesinde “Amerikan emperyalizmine karşı uyanış var” cümlesi “Emperyalist Mine” olarak kayıtlara geçince savcı, MKP tutuklusu Mine Sargın’a “Emperyalist Mine sen misin?” diye sordu

‘Emperyalist Mine sen misin’

CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu üyeleri İzmir Şakran Cezaevi’nde Gezi protestoları, MKP davası ve Askeri Casusluk davası tutukluları ile görüştü. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir‘den oluşan CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu’nun hazırladığı rapor MKP davasında ortam dinlemesiyle elde edilen bilgilerin garipliğini ve iddianamedeki skandalları ortaya çıkardı.

Heyet hayrete düştü
Görüşmede MKP davası tutuklularından Mine Sargın, ortam dinlemesinde dernekteki bir konuşmada geçen, “Amerikan emperyalizmine karşı dünyada bir uyanış var” sözü polis kayıtlarına “Emperyalist Mine” olarak yazılınca savcının kendisine, “Emperyalist Mine sen misin? diye sorduğunu anlattı. Bir konuşmada geçen “Emine abla” ifadesinin ise “e-Mine” olarak kayıtlara geçtiği ve Mine Sargın’ın internet hesabının kastedildiği biçiminde yorumlanması da heyet üyelerini hayrete düşürdü.

‘Yakacağım otobüsü’
Sargın’ın bir gün dernekteki toplantıya belediye otobüsünün gecikmesi nedeniyle geç katılmasının ardından dernek merkezinde sinirlenerek söylediği, “Ya yakacağım bir gün şu belediye otobüsünü” ifadesinin de iddianamede “Sargın’ın şehir otobüsü yakmayı planladığı” şeklinde yer aldığı kaydedildi.

‘Onurum çok kırıldı’
Heyet Gezi tutuklularıyla da görüştü. Gezi tutuklularından cezaevine girişinde çıplak aramaya karşı çıkan üniversite öğrencisi Elif Kaya, “15 kişilik müdahale ekibi geldi.
Hayatımda onurum hiç bu kadar kırılmamıştı. O kadar kalabalıklardı ki, bir darp herhangi bir iz gibi bir şey yok ama 30 tane el vardı üzerimde. Çıplak arandım ve bu çok ağırıma gitti” dedi. Kaya’nın “çıplak arama”ya karşı koyduğu için 1 ay iletişim yasağı cezası aldığı belirtildi.