Gündem En güzel kurbanlık Çankırı Yaren Ağası

En güzel kurbanlık Çankırı Yaren Ağası

04.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala İstanbul’da Sultangazi Belediyesi, “En Büyük ve En Güzel Büyükbaş Kurbanlık Hayvan Yarışması” düzenledi.

En güzel kurbanlık Çankırı Yaren Ağası

Sultangazi Belediyesi Kurbanlık Satış ve Kesim Merkezi’nde ikincisi gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Cahit Altunay ve çok sayıda davetli katıldı. Yarışmanın satılmayan kurbanlıklar için bir şanş olduğunu ifade eden Altunay, ‘’Geçen sene birinci gelen kurbanlığa baktığımda kurbanlıkların en iyisini bulmuşuz demiştim. Jürinin işi bu sene de zor olacak. Böylesine özenle bakılan kurbanlıkların her biri boyuyla, kilosuyla, güzelliğiyle değerlendirilecektir’’ dedi.
Ödülü tam altın
Yarışmaya Türkiye’nin farklı illerinden gelen ve ağırlıkları 1 tona yaklaşan 22 büyükbaş hayvan katıldı. Birinciliği 950 kiloluk Çankırı Yaren Ağası isimli boğa ile sahibi Eyüp Toprakçı kazanırken, ikinciliği 965 kiloluk Ağrı dağı adlı boğa sahibi Murat Balcı, üçüncülüğü ise 925 kiloluk Ağa isimli boğa ile sahibi Çatalcalı Saim Yıldırım elde etti. İlk üçe girenlere tam, yarım ve çeyrek altın verildi.