Gündem En pahalı Bond

En pahalı Bond

28.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

25’inci James Bond filmi, 1 milyar lirayı geçen bütçesiyle en pahalı Bond filmi olurken, dünyada sadece 10 tane bulunan Aston Martin otomobilinin 7’si patlatıldı

En pahalı Bond

İngiliz gazeteci ve yazar Ian Fleming tarafından 1952 yılında sinemaya kazandırılan James Bond karakteri 25’inci filmiyle sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yakın zamanda vizyona girecek ‘Spectre’ isimli film, gelmiş geçmiş en pahalı Bond filmi olurken ‘Spectre’ için ayrılan bütçenin 300 milyon dolar yani yaklaşık 1 milyar Türk lirası olduğu açıklandı. Meksika’nın başkenti Mexico City, Avusturya Alpleri, Vatikan ve Roma gibi mekanlarda tamamlanan film çekimlerinde aksiyon sahnelerini canlandırmak da pahalıya patladı. İngiliz aktör Daniel Craig’in başrolünde oynayacağı 007 Bond serisinin yeni filminde yalnızca havaya uçurulan otomobiller için 36 milyon dolarlık (110 milyon TL) bir bütçe ayrıldı.

Haberin Devamı

Vatikan’da da çekildi

Filmde, İngiliz lüks spor otomobil üreticisi Aston Martin’in sadece James Bond’un ‘Spectre’ filmi için yarattığı DB10 modeli kullanıldı. Dünyada sadece 10 tane bulunan DB10’nun 7’si film için havaya uçuruldu. Aston Martin’in Gaydon’daki merkezindeki tasarımcılar, mühendisler ve sanatkâr ustalar tarafından geliştirilen ve elle yapılmış olan bu modelin yanı sıra Land Rover jeep modelleri de filmde ateş topu şeklinde yer alıyor. Oldukça aksiyon dolu sahnelerin yer aldığı filmin seti de bir o kadar ilgi çekici oldu. İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleşen araba kovalama sahneleri, Alplerde gerçekleşen uçak kazası ve tehlikeli helikopter sahneleri de filmin bütçesinin rekora ulaşmasında etkili oldu.

Bellucci: Zayıflığı takmıyorum

James Bond serisinin son halkası Spectre’de Bond karakterinin sevgilisini canlandıracak 51 yaşındaki İtalyan yıldız Monica Bellucci, en yaşlı Bond kızı unvanının da sahibi olacak. İngiliz The Guardian gazetesine konuşan güzel yıldız, üzerinde dış görünüşüyle ilgili herhangi bir baskı hissetmediğini belirtirken, ‘Benim için çok zayıf olmak her zaman güzel olmak değildir. Ben bir kadınım ve kıvrımlarımla mutluyum. Ayrıca hergün spor salonuna gidecek kadar boş zamanım da yok. Arkadaşlarımla dışarı çıkıp farklı restoranlar denemeyi, çikolata ve pasta yemeyi seviyorum. Gördüğünüz gibi ‘zayıf’ olmakla ilgili bir takıntım yok!’ açıklamasında bulundu.