Gündem Engelli öğretmenin 'atama' mutluluğu

Engelli öğretmenin 'atama' mutluluğu

25.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk başvurusunda MEB’den ‘Öğretmenlik bedensel engeli bulunanlar tarafından icra edilebilecek mesleklerden değildir’ yanıtı alan Kılıçarslan dilekçe yazıp Eskişehir’e atandı

Engelli öğretmenin atama mutluluğu

Samsun’da Fransızca Öğretmenliği mezunu olan, geçen yıl Özürlü Memur Seçme Sınavı’na giren ancak ataması yapılmayan bedensel engelli 24 yaşındaki İsmail Kılıçarslan’ın ataması bu yıl gerçekleşti. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “Öğretmenlik bedensel engeli bulunanlar tarafından icra edilebilecek mesleklerden değildir” cevabını alınca TBMM’ye dilekçe yazan Kılıçarslan, yapılan yeni düzenlemenin ardından bu yıl Eskişehir’e öğretmen olarak atandı.
Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan Kılıçarslan, dava açmaya hazırlanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen Şubat ayında Meclis’teki grup konuşmasında engelli öğretmenlere atama sözü vermesi üzerine büyük mutluluk yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen ay yapılan engelli öğretmen alamına başvuru yapan İsmail Kılıçarslan bir hafta önce Fransızca öğretmeni olarak Eskişehir’e atandı. Kılıçarslan, “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen cevaba çok üzülmüştüm şimdi atamam yapıldı çok mutluyum. Görev yapacağım okul henüz belli değil. Kısa bir zaman sonra okulda belli olacak ve Fransızca öğretmeni olarak görev yapmaya başlayacağım. Kendi mesleğimi yapacağım için çok mutluyum” dedi.