GündemEpözdemir’e rüşvete aracılıktan tutuklama

Epözdemir’e rüşvete aracılıktan tutuklama

15.08.2025 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında yürütülen “rüşvet”, “askeri ve siyasi casusluk” ve “terör örgütü FETÖ’ye yardım” suçlamalarıyla geçen cumartesi günü gözaltına alınan ve 4 günlük gözaltı sürecinin ardından önceki akşam adliyeye sevk edilen ünlü avukat Rezan Epözdemir, “rüşvete alma” ve “rüşvete aracılık etme” suçlarından tutuklandı.

Epözdemir’e rüşvete aracılıktan tutuklama

FERİT ZENGİN Haber Merkezi  - Üç saati aşan rüşvet sorgusunun ardından 2 saate yakın terör ve casusluk suçları kapsamında ifade veren Epözdemir’e “askeri ve siyasi casusluk” ve “FETÖ’ye yardım” suçlamaları kapsamında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verildi. 

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Suçlamalara yanıt 

Üç saati aşan rüşvet sorgusunun ardından iki saate yakın terör ve casusluk suçları kapsamında ifade veren Epözdemir, kendisine yöneltilen 150 bin dolar rüşvet iddiasını reddettiğini söyledi. Savcı Cengiz Çallı’ya geçmişte borç para verdiğini, WhatsApp mesajlarındaki adının bu nedenle geçtiğini belirten Epözdemir, ofisinde ele geçirilen 2 milyon 490 bin TL’lik bonoların rüşvet değil alacak belgesi olduğunu savundu. Bonoların Çallı’nın borçlarının karşılığı olduğunu ileri sürdü. “Makaron dosyası” soruşturmasında 75 bin dolar rüşvet yazışmaları iddiasını reddetti. Epözdemir, kaçma şüphesi olmadığını belirterek tahliyesini talep etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Epözdemir’i “rüşvete aracılık etme” suçundan tutukladı. 

Haberin Devamı
Haberin Devamı

‘Tercüme için gittim’

Sevk yazısında, 2024 yılı sonunda ulusal basında çıkan bir fotoğrafta Epözdemir’in, yabancı istihbarat servisleriyle bağlantılı kişilerle aynı masada bulunduğu, masadaki Michael Rubin’in sosyal medyada yaptığı paylaşımın delil olarak değerlendirildiği belirtildi. Epözdemir, o zaman müvekkili Gürsel Tekin’in ricasıyla gelen yabancı heyete çeviri yiçin yemeğe katıldığını belirtti. Rüşvet soruşturmasında gözaltına alınan savcı Çallı’nın eski kâtibi ve halen Bakırköy Adliyesi yazı işleri müdürü olan Kürşat Yılmaz, etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest bırakıldı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler