GündemErdoğan’dan hobi bahçeleri talimatı

Erdoğan’dan hobi bahçeleri talimatı

11.04.2026 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MKYK toplantısında hobi bahçeleriyle ilgili yasa düzenlemesi gündeme geldi.

Erdoğan’dan hobi bahçeleri talimatı

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MKYK toplantısına yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıda, TBMM’de komisyon görüşmesi aşaması tamamlanan hobi bahçeleriyle ilgili yasa düzenlemesi gündeme geldi. MKYK üyeleri hobi bahçeleriyle ilgili görüşlerini açıkladı. 

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Toplantıya katılan Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı da hobi bahçelerinin genel durumuyla ilgili bilgi verdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den oluşan çalışma ekibiyle teklifin yeniden ele alınması talimatını verdi.

TBMM’de komisyon görüşmesi aşaması tamamlanan teklif ile tarım arazilerine izinsiz yapılan yapıların yıkılması ve bozulan arazinin her metrekaresi için para cezası uygulanması öngörülüyordu.

Haberin Devamı

‘Haneleri gezin’

Erdoğan’ın MKYK toplantısının açılış konuşmasında ayrıca, şunları aktardığı öğrenildi: “ABD-İsrail ve İran savaşında ülkemizin korumacı tavrıyla, ne kadar güvenli bir bölgede kaldığını görüyoruz. Bundan sonra özellikle siz değerli arkadaşlarımın ve teşkilâtların, Ramazan’da olduğu gibi hanelerin içine tekrar girmenizi istiyorum. Haneleri gezmeye devam edin.”

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler