Gündem Ergenekon’da ‘p...k’ tartışması

Ergenekon’da ‘p...k’ tartışması

12.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon sanığı Yarbay Dönmez, tanık olarak dinlenen emekli Tümgeneral Arıkan’a kendisi için telefonda “P...k” deyip demediğini sorunca tartışma çıktı

Ergenekon’da ‘p...k’ tartışması

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında geçtiğimiz günlerde bir trafik kazasında oğlunu kaybeden eski Yarbay Mustafa Dönmez, duruşmada tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Daire Başkanı emekli Tümgeneral Muharrem Mutlu Arıkan’a, internete düşen ses kayıtlarında kendisine “p...k” deyip demediğini sordu.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen Ergenekon davasının 228. duruşmasında eski Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Daire Başkanı emekli tümgeneral Muharrem Mutlu Arıkan, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” dosyası kapsamında tanık olarak dinlendi. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, tanık Mutlu Arıkan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının 30 Haziran 2011’de internete düştüğünü belirterek bazı bölümleri okudu. Arıkan, “Bunlar kanun dışı yapılmış kayıtlardır. Kesilmiş, bölünmüş, parçalanıp bir araya getirilmiş. Tam da YAŞ öncesinde terfi sırasındayken internette yayınlanıyor” dedi.

‘O anki kızgınlık...’
Duruşmada tutuklu sanık Yarbay Mustafa Dönmez Arıkan’ın söz konusu konuşmada kendisi için “P...k” dediğini belirterek, Siz silah arkadaşlarınıza bu şekilde mi hitap edersiniz?” dedi. Arıkan “Ben bu soruya cevap vermiyorum” cevabını verdi. Dönmez de, “Sayın Başkan ben o cümleyi kendisine iade bile etmiyorum. Kadınlara saygımdan dolayı iade etmiyorum ona değil” dedi.
Arıkan ise “Basından okuduklarımı o anki kızgınlığımı dile getiriyorum” diye cevap verdi. Mahkeme Başkanı Özese de kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok” diyerek gergin ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Arıkan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ancak gazetelerdeki açıklamasını gördükten sonra bunu geri çektiğini belirten Dönmez’in, “Sayın Başkan tanık gözler önünde suç işliyor elini kolunu sallayarak burada çıkmasın” diye başladığı cümlesi Özese’nin mikrafonu kapatmasıyla yarım kaldı.

Haberin Devamı

Komutan eşleri hâkim karşısında
Ergenekon davası tutuklu emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Tuğamiral Ali Deniz Kutluk’un eşleri Nilgül Doğan ve İrem Kutluk, dün, Hıdırellez etkinliğinde Silivri Cezaevi’nin yolunu kapattıkları iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Mahkeme kamera kayıtlarını isteyerek, duruşmayı erteledi.