Gündem Erken menopozda akupunktur mucizesi

Erken menopozda akupunktur mucizesi

04.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erken menopoz teşhisi konulan Selcen Tekin, gördüğü akupunktur tedavisinin ardından tüp bebek yöntemiyle mucize şekilde hamile kaldı. Sağlıklı bir gebelik sonunda iki ay önce Aren Aslan bebeği kucağına alan Tekin, “Zor bir süreçti ama Aren Aslan’ı kucağıma aldığımda her şeye değdi” diye konuştu

Erken menopozda akupunktur mucizesi

Ankara’da iki yıl önce evlenen ve bebek sahibi olmak isteyen Selcen Tekin (31), doğal yollardan hamile kalamayınca iki kez tüp bebek denemesi yaptı. Ancak hamile kalmasını sağlayacak hiç yumurtasının olmadığı ve erken menopoza girdiği söylenen Tekin, akupunktur, homeopati, fitoterapi ve apiterapiden oluşan 12 haftalık bir tedavinin ardından, yapılan tüp bebek uygulamasıyla hamile kaldı. Tekin, sağlıklı bir gebelik sonunda iki ay önce Aren Aslan bebeği kucağına aldı.

Haberin Devamı

Tekin’in doktoru Buğra Buyrukçu, erken menopozda öncelikli kullanılan tedavilerden birinin PRP-CGF metodu olduğunu söyleyerek, “Kandan elde ettiğimiz öncül ve onarıcı hücreleri toparlayıp sonra direkt olarak rahim ya da yumurta içerisine girerek hastamıza üç ayrı büyüme faktörü uyguluyoruz. Böylece yumurtalık duvarında bulunan ve uyumakta olan yumurta hücrelerinin uyarılmasını, aktive edilmesini ve sorunlu yumurtalıkların onarılarak büyüme faktörleri tarafından geliştirilmesini sağlıyoruz” dedi.

Toksin temizliği

Tedavi paketinde yer alan akupunktur yönteminin hastaya özel seçildiğini ve çok başarılı sonuçlar verdiğini anlatan Buyrukçu, hakkında en fazla bilimsel çalışma yapılmış yöntemin akupunktur olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Tedavide fitoterapi yani bitkisel tedavi ile yumurtaların daha duyarlı hale getirildiğini, homeopati tedavisiyle yumurtanın büyümesi sırasında ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin desteklerinin sağlandığını, apiterapi ile de yumurta gelişiminin desteklendiğini söyleyen Buyrukçu, “Biz erken menopoz tanısı almış, kadın doğum uzmanlarının hiç yumurta görmediği hastalarda, önce vücudu ağır metal ve toksinlerden temizliyoruz. Sonra yumurtanın büyüme döneminde ihtiyacı olan vitamin ve mineral desteklerini veriyoruz. El, kol ve karın bölgesine 12 seans akupunktur yapıyoruz. Son aşamada da PRP-CGF tedavileriyle işlemimizi bitirip hastamızı tüp bebek tedavisi için yönlendiriyoruz”şeklinde konuştu.

Tekin: Sakın mutsuzluğa kapılmayın, pes etmeyin

Hiç bir zaman pes etmediğini dile getiren Selcen Tekin, “Ailemde daha önce hiç erken menopoz görülmemişti. Benim böyle bir sorunum olduğunu duyduğumda dünyam başıma yıkıldı. Eşimin, ailemin, arkadaşlarımın ve doktorumun desteğiyle ayağa kalktım, pes etmedim. Zor bir süreçti ama Aren Aslan’ı kucağıma aldığımda her şeye değdi. Umutsuzluğa kapılmayın, pes etmeyin” tavsiyesinde bulundu.