Gündem Erman Toroğlu: Aziz Yıldırım'dan şikayetçiyim

Erman Toroğlu: Aziz Yıldırım'dan şikayetçiyim

26.07.2011 - 13:08 | Son Güncellenme:

Erman Toroğlu: Aziz Yıldırım'dan şikayetçiyim

Erman Toroğlu: Aziz Yıldırımdan şikayetçiyim

ŞİKE soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılan futbol yorumcusu Erman Toroğlu, kendisine maddi manevi zarara uğratanlardan şikayetçi olduğunu belirtti.
Sabah saat 09.30’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giden Erman Toroğlu, 3,5 saat boyunca Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade verdi. Saat 13.00’te emniyetten ayrılan Toroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toroğlu yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"Gazetelerden çıkan haberleri sordular. Aziz Yıldırım’la özel husumet olup olmadığını sordular. Ben de sorularına cevap verdim. Dijitürk’ten ayrılma sebebimi sordular. Basına yansıyanları sordular. Yansıyanları yansıttım. Aziz Yıldırım ve Bülent Uygun’la ilgili bir televizyon programında ’Bülent Uygun Fenerbahçe maçında çok formsuzdu’ demiştim. Bununla ilgili sordular. Onu sordular. Onunla ilgili telefon trafiğine takılan şeyler varmış. Onu anlattım. Hatta biliyorsunuz o program yarıda kalmıştı. Reha Muhtar cevap hakkı tanımamıştı Ahmet’e. Bülent de alınmıştı. Bu formsuz cümlesinden dolayı. Onu sordular onları konuştuk. Sohbet ettik sonra da çıktık."
Bir basın mensubunun "Şikayetçi oldunuz mu?" sorusuna "Şikayetçi oldum. Şöyle oldum. Maddi manevi zarara uğratmıştır bizi. Eğer doğruysa iş. Ki doğru olduğu gözüküyor. Neyse açıklığa kavuşacaktır" diye cevap verdi. Gazetecilerin "Direkt Aziz Yıldırım isminden şikayetçi oldunuz mu?" sorusuna ise sinirli bir şekilde "Yani pazarcı Mehmet efendiden şikayetçi olacak halim yok. Kimse olayın içindeki insanlar onlardan şikayetçi oldum. Gazetede okuduklarınızı sordular. Bildiklerimi anlattım. Teferruata giremem. Mahmut Özgener’le yaptığım bir konuşma takılmış. İşte bir cezadan dolayı. Cezanın az verildiğini yazmışım. O da neden az verildiğini bana izah etmişti" dedi.
Toroğlu, şike operasyonuna yönelik ise şu değerlendirmelerde bulundu:
"Türk futbolunun bağırsaklarının temizlenmesi gerekiyordu. Bu işi kim yaptıysa ellerine sağlık. 50 yıldır bu alemin içindeyim ilk defa böyle bir olay yapılıyor. Bu olaya bir hakemlerle girilmişti 10 sene evvel. Sonra yan yollara gidilerek o yollar kapatılmıştı. Ali Fevzi Bir olayları falan. Ama bu olay çok doğru yapılmış bir olay. İnşallah bu olayla Türk futbolunun bağırsakları temizlenir. Tertemiz sıhhatli bir şekilde yoluna devam eder. Eğer bu olaydan türk futbolu faydalanamaz eyyam yaparlar sağları solları oynarsa Türk futboluna yazık olur. Bu olayları doğru yaparlarsa ki futbol federasyonuna büyük görev düşüyor. Bundan sonra 50 yılı Türk futbolunda kurtarırız."
Toroğlu, ligler başlamadan kararın verilmesi gerektiğini belirterek "Liglere başlayıp sonra operasyon yaparsanız makası içeride unutup yaptığınız ameliyata benzer" dedi. Operasyon nedeniyle bazı takımların ligden düşürülmesi iddialarına ise "Kara kaplı kitap ne yazıyorsa onu yapmaya mecbursun" diye konuştu.