03.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:
HABER MERKEZİ
İZMİR: Yüksek riskli kentte lokanta, restoran, pastane ve kafeteryalarda dün sabah saatlerinde hareketlilik gözlendi. Oğluyla lokantaya gelen Veli Özcan, “Lokantaların açılmasıyla insanların yüzüne renk geldi. Umarım lokantalar bir daha kapatılmaz” dedi.
BURSA: Sarı renkli İnegöl’de özlediği kuru fasulyeyi yemek için lokantaya gelen Turan Güvercin, “Buranın kuru fasulyesini çok seviyordum. İlk gün kendimi lokantada buldum” diye konuştu.
ÇANAKKALE: Yüksek riskli ilde yaşayan Uğur Kırdar (21), “Kahvemizi alıyorduk, sahile gidiyorduk. Yine aynı karmaşık ortam oluyordu. Hiç olmazsa burada bir düzen, mesafe var. İnsanlar kendi kafalarına göre davranmıyorlar” dedi.
Paça ve beyran kuyruğu
KAHRAMANMARAŞ: Orta riskli kentteki vatandaşlar, sabah paçacıların yolunu tuttu. Paça ustası Süleyman Sünbül, “Müşterilerimiz bizleri özlemiş, bizler de müşterilerimize hizmet etmeyi özledik. Bismillah diyerek başladık” dedi.
GAZİANTEP: Orta riskli kentte uzun süre beyrana hasret kalan vatandaşlar ise sabah saatlerinde restoranlarda yoğunluk oluşturdu. Restoran işletmecisi Halil İbrahim Çadır, “Gaziantep’te kış ayları beyransız geçmez. Müşteriler bu lezzeti özlemişler” dedi.
ADANA: Sarı kategorideki kentte kontrollü normalleşme ile birlikte vatandaşlar kebappçıların yolunu tuttu. İlk müşterilerini salona alan kaburgacı Yaşar Aydın, “Sabah saat 06.00’da geldim, müşteri bekliyordu. Ankara’dan, İzmir’den, Mersin’den gelmişler. Paket servis yapıyorduk, soğuk soğuk tadı olmuyordu. Şimdi zevkle yiyorlar” dedi.
TEKİRDAĞ: Kentin “tescilli lezzeti” köfteyi, uzun süredir paket ve gel-al şeklinde satan işletmeciler masaları, servise hazır hale getirdi. “Yüksek riskli iller” arasındaki kentte köftecilik yapan Şenol Akyüz, “Yeniden müşteri kabul etmek bizi sevindirdi” dedi.
ŞANLIURFA: Mavi renkli kentte yasakların kalkmasıyla vatandaşlar da sabah kahvaltısını ciğer kebabıyla yaptı. Ciğerci ustası Mustafa Taşkıran, “Vatandaşlar gelip ocak başında ciğer yemeyi bayağı özlemiş” dedi.
HATAY: Orta riskli ilde tescilli tatlısı künefeyi, uzun süredir paket ve gel-al şeklinde satan işletmeciler, müşteri görünce mutlu oldu.
DİYARBAKIR: Düşük riskli tarihi Sur ilçesinde vatandaşlar ciğercilere koştu. Yaklaşık 30 yıllık ciğer kebabı ustası İsmail Kaplan, “Müşterilerimiz ciğerimizi özlemiş” dedi.
ERZURUM: Sarı kategorideki Yakutiye ilçesinde bir dönerciye girişte alkışlarla karşılanan Kaya ailesi ilk müşteri olmanın heycanını yaşarken Metin Kaya, “Paket yaptırıyorduk ama dönerin lezzetini alamıyorduk. Umarım insanlar gevşemez” dedi.