Gündem 'Esrara arkadaş ortamında alıştık'

'Esrara arkadaş ortamında alıştık'

08.08.2013 - 08:56 | Son Güncellenme:

Narkotik operasyonunda gözaltına alınan ünlüler, uyuşturucuya arkadaş ortamında alıştıklarını anlattı. Mahkemeye çıkarılan 15 kişi tutuklanırken, 6 ünlü isim 50 bin TL kefaletle serbest kaldı

Esrara arkadaş ortamında alıştık

İstanbul Narkotik Şube polisleri bir yıldır takibe aldığı uyuşturucu şebekesinin müşterilerinin, dizi ve sinema dünyasının ünlü isimleri olduğunu, satıcılar arasında da Yeşilçam'ın emektar oyuncularından Eray Özbal'ın bulunduğunu belirledi. Özbal'ın Cihangir'deki evinin teras katında yetiştirdiği esrarı, oyuncu Hakan Yılmaz'ın şoförü Ahmet Sağlam aracılığıyla ünlü isimlere pazarladığı saptandı. Şüphelilerden oyuncu İlker Aksum, sadece "içici" olduğu gerekçesiyle emniyetten serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 48 zanlı adliyeye sevk edildi. Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Nehir Erdoğan, Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinççi ve Ersin Korkut'un da bulunduğu 21 kişi tutuksuz yargılanmak üzere savcılıktan serbest bırakıldı. Savcılık ayrıca aralarında Şahin Irmak, Koray Candemir, Murat Eken, Özgür Çakıt, Sinem Gürtekin, Duygu Yetiş, Mustafa Şinasi Yurtsever'in de bulunduğu 12 kişi için adli kontrol istedi. Bu kişilerden Candemir, Irmak, Gültekin ve Yurtsever hakkında adli kontrole gerek olmadığına karar verildi. Oyuncular Duygu Yetiş ve Murat Eken'in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında ise haftada bir karakola imza atma şeklinde adli kontrol uygulama kararı alındı. 27 kişi de savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Mehmet Erdem, Sarp Apak, Cemil Büyükdöğerli, Gökçe Özyol'un da aralarında bulunduğu 8 kişiyi 50 bin lira kefaletle serbest bırakırken, bu kişiler hakkında ayrıca adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verdi. Eray Özbal'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

'AKLIM BAŞIMA GELDİ'

Öte yandan polisin ifadesini aldığı Kenam İmirzalıoğlu çok pişman olduğunu anlattı. İddiaya göre İmirzalıoğlu ifadesinde, "Aklım başıma geldi. Bu operasyon benim için hayırlı olacak. Bu beladan kurtulacağım" dedi. Engin Günaydın da yıllardır esrar kullandığını söyledi. Şahin Irmak ise "Arkadaş ortamlarında uyuşturucu kullanıyorum. Ancak ticaretini yapmıyorum" dedi. Murat Yıldırım, tütün kullandığını ancak uyuşturucuyla ilgisinin bulunmadığını söyledi. Polisin telefonda kullandığı kağıt, tütün gibi ifadelerin anlamını sorması üzerine ise Yıldırım, "İçtiğim sigarayla ilgili. Kenan ve Sarp arkadaşım. Evlerine giderim, ancak uyuşturucu kullanmam" dedi. Yıldırım'ın eşi Burçin Terzioğlu da bu yönde ifade verdi.

Haberin Devamı

Üst düzey bir emniyet yetkilisi ifadelerin en dikkat çekici noktasının arkadaş ortamında kullanıldığının söylenmesi olduğunu belirtti. Bu isimlerin sürekli bir arada vakit geçirdiğini belirten yetkili, "Bunun sonucunda esrara başlayan bir ünlü her an yanı başındaki arkadaşını ikna ediyordu. Bu şekilde zincirleme olarak esrar kullanımı arttı" diye konuştu.

Kaynak: Sabah