Gündem ‘Evde bakım maaşı’ için rüşvet iddiası

‘Evde bakım maaşı’ için rüşvet iddiası

10.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’nın Seyhan Kaymakamlığı’nda memur olarak çalışırken engelli oğlu Ayberk’e bakmak için istifa eden Funda Demir, işsiz olan eşi Murat Demir ile birlikte yaklaşık 2 yıl önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü’ne başvurarak evde bakım ve özel eğitim yardımı istedi

‘Evde bakım maaşı’ için rüşvet iddiası

Mersin Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Ayberk’e, yüzde 84 engelli oranıyla rapor verildi.

Rüşvete takipsizlik
Raporun ilgili kuruma verilmesi üzerine görevli 1’i kadın 3 memur durum tespiti için Demir’in evine gitti, ardından olumsuz rapor verdi. Olumsuz rapor üzerine şoke olan Demir, Başbakanlık ve Mersin Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunarak ‘rüşvet vermediği için bakım maaşı bağlanmadığını’ ileri sürdü. Konuyla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı. Demir, yeniden Mersin Devlet Hastanesi’ne giderek oğlu için rapor aldı. Bu kez raporda engel oranı yüzde 91 olarak belirlendi. Bu rapor üzerine ikinci kez başvuran Funda Demir’e yine olumsuz yanıt verildi.
Funda Demir, görevliler hakkında ‘rüşvet’ suçlamasıyla savcılığa yaptığı başvuruya takipsizlik kararı verildi. Bürokratik engeller nedeniyle sürecin çok yavaş ilerlediğini belirten Funda Demir, şunları söyledi: “2010 yılının kasım ayından beri sonuç alamadım. Oğlum prematüre dünyaya geldi. Gelişimi bozukluğu nedeniyle hiç yürüyemeden belden aşağısı tutmuyor. Denetim için eve gelen memurlar, ‘Tamam, hak ediyorsun’ dediler, ardından bağlanacak 3 maaşı rüşvet olarak istediler. Kabul etmedim.”