Gündem‘Eve dönüş’ için ceza indirimi teklifi

‘Eve dönüş’ için ceza indirimi teklifi

05.12.2025 - 07:00 | Son Güncellenme:

Terörsüz Türkiye hedefi kapsamında 5 Ağustos’tan bu yana çalışmalarını sürdüren TBMM Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün yaptığı 19. toplantıyla “rapor hazırlama” faslına geçti.

‘Eve dönüş’ için ceza indirimi teklifi

EVRİN GÜVENDİK / ANKARA - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, toplantı öncesinde partilerin koordinatör grup başkanvekilleriyle bir araya geldi. Bu nedenle 40 dakika gecikmeli başlayan toplantının açılışında konuşan Kurtulmuş, “en hassas, en kritik, en kırılgan” döneme girildiğini, 24 Kasım’da Öcalan’ın dinlenmesiyle komisyonda dinleme faslının sona erdiğini söyledi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Başkanlığı’na 17 sayfalık özet rapor sundu. AK Parti’nin 9 ana bölümden oluşan raporuna ilişkin bilgilendirmeyi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen yaptı. AK Parti feshedilen örgüte ilişkin suça karışmamış üyeler ile yardım ve yataklık yapanlar açısından suçların düşmesini, bu kapsamda tahliye olanlara 5 yıllık adli takip, dağdaki PKK’lılar için ülkeye dönüşlerinde ise ‘kamu vicdanını sızlatmayacak’ ceza indirimi uygulanması gibi önerileri dile getirdi. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler