Gündem ‘Evlatlarınız bana emanet’

‘Evlatlarınız bana emanet’

27.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hatay’da Mehmetçik için kurban kesince tüm Türkiye’nin gönlünü kazanan Döndü Deveci, asker annelerine  ‘Kınalı kuzuları merak etmeyin’ diye seslendi

‘Evlatlarınız bana emanet’

Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere Türkiye’nin dört bir yanından destek yağıyor. Hatay’ın Hassa ilçesinde, sınırda askerlere kestiği kurbanla tüm Türkiye’den takdir toplayan “Yörük Teyze” Döndü Deveci (65), dün de sınır hattında ateş başında askerlerle sohbet etti. Deveci, “Anneler merak etmeyin, evlatlarınız burada bana emanet” dedi. Çorum’da ise 10 yaşındaki Elif Karakaş, harekata katılan askerlerin üşümemesi için kendi ördüğü kırmızı beyaz kaşkolu Jandarma Komutanlığı’na teslim etti.

Haberin Devamı

- Erzurum Kaya Kulübü üyeleri, 3 bin 176 rakımlı Palandöken’in 2 bin 300 rakımındaki kulüp binası önünde hilal oluşturup, terörü protesto etti ve harekâta katılan askerlere destek verdi. Daha sonra piste çıkan sporcular, tek sıra halinde ellerindeki Türk bayraklarıyla kaydı. Etkinliği görenler de alkışlarla destek verdi.

‘Evlatlarınız bana emanet’

Ateş başında sohbet

- Hatay’ın Hassa ilçesinde, sınırın sıfır noktasında, Yörük çadırında hayvancılık yaparak geçimini sağlayan, Zeytin Dalı Harekâtı’nı gerçekleştiren askerlere kestiği kurbanla tüm Türkiye’den takdir toplayan ‘Yörük Teyze’ Döndü Deveci (65), sabah erken saatlerde yine sınırda bekleyen Mehmekçiklerin yanına geldi. Döndü Deveci, burada ateş başında askerlerle sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlar toplantısında kendisinden bahsetmesinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Deveci, “Anneler merak etmeyin, evlatlarınız burada bana emanet. Kınalı kuzularımı burada bekliyorum, döndüklerinde onlara yine kurban keseceğim” dedi.

Haberin Devamı

Askerlerin kurban jestine karşılık Afrin’deki terör mevzilerine attığı bombanın üzerine ismini yazmasının kendisini çok duygulandırdığını belirten Deveci, “Askerimiz bombanın üzerine benim adımı yazmış, çok duygulandım, mutlu oldum” diye konuştu.

Mazmanlı Mahallesi halkı da dev Türk bayrağını Suriye sınırına dikti. İş makinesi ve Mazmanlı Mahallesi sakinlerinin yardımıyla dikilen Türk bayrağı sınırda dalgalanmaya başladı. Bu arada bayrak direği olarak mahallede yer alan uzun bir ağacın kullanıldığı görüldü.

- Çorum’un Alaca ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Elif Karakaş, harekata katılan askerlerin üşümemesi için okul harçlığıyla ip alarak ördüğü kırmızı ve beyaz renkli kaşkol ile yazdığı mektubu, operasyona katılan askerlere ulaştırılması amacıyla İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim etti. Alaca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ahmet Tezcan, “Elif, bu yaptığın kaşkol bir askerime değil tüm ordumuza yeter” dedi.

‘Bizi de alın be ya’

- Edirne’de, aralarında Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güğümgüler ile eski çeribaşı Fikri Ocak’ın da bulunduğu 13 kişi, davul-zurna çalarak, askerlik şubesine geldi. Türk bayrakları taşıyan Romanlar, Zeytin Dalı Harekâtı’na destek için şubede dilekçe doldurarak, gönüllü askerlik başvurusunda bulundu, “Bizi de askere alın be ya” dedi.

Haberin Devamı

Teşekkürler Türkiye

Hatay Valiliği, sınırdaki askerlerin her türlü ihtiyacının TSK ve devlet tarafından karşılandığını belirterek, askerlere destek vermek için çalışan herkese teşekkür etti. Hatay Valiliği’nden yapılan duyuruda, şöyle denildi:

“Ülkemizin her köşesinden Valiliğimizi arayan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız, harekâtta görev alan personele moral desteği vermek maksadıyla çeşitli faaliyetlerde bulunmak ve hediyeler ulaştırmak istemektedirler. Konu hakkında ilgili makamlarla yapılan üst düzey değerlendirmeler neticesinde, aziz milletimizin hamiyetperverliğinin her türlü takdirin üzerinde olduğu, ancak devletimizin gücü ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mevcut imkânları ile Mehmetçiklerimizin bütün ihtiyaçlarının karşılandığı ve bugün itibarıyla herhangi bir ihtiyaçlarının bulunmadığı hususunu saygı ile halkımızın bilgilerine sunar, vatandaşlarımızın bu konuda göstermiş olduğu yoğun destek için teşekkürlerimizi ederiz.”

Haberin Devamı

Şehidin vasiyeti için arazi tamam

“Zeytin Dalı Harekâtı”nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın anaokulu vasiyetinin yerine getirilmesi için Telafer’de arazi tahsis edildi.

Irak Türkmen Cephesi Telafer Kolu Yardımcısı ve Musul İl Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, “Şehidimizin vasiyetinin yerine getirilmesi için arazi tahsis ettik” dedi. Kaplan şunları söyledi: “Telafer ve Türkmen halkı olarak kendisine borçluyuz. Çünkü bize böyle bir durumu gösterdi bize. Türk dünyasına Irak insanlarına. Şehidimizin mekanı cennet olsun. Vasiyetini duyunca ona göre hareket ettik. Belediye başkanıyla görüştük. Karar verildi ve vasiyeti için arazi tahsis ettik. Şehidimizin vasiyetine göre Türkiye burada anaokulu yada kültür merkezi ne isterseler burada kurabilirler.”

MHP’liler Telafer’de

Haberin Devamı

MHP de şehit Musa Özalkan’ın Telafer’de okul yaptırılmasını içeren vasiyetini yerine getirmek için ilk adımı attı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Telafer’e gitti. Kılavuz, “Türkmen şehri Telafer’de gerekli çalışmaları yaparak yerel yöneticiler ile görüşüp, en kısa zamanda şehit Musa Özalkan’ın vasiyetindeki gibi Türkmen balaları için anaokulu-kreş veya kültür yuvası inşa edecek ve şehit kardeşimizin adını ölümsüzleştireceğiz” dedi.