Gündem ExtremPark’ta ‘heyecan’ başladı

ExtremPark’ta ‘heyecan’ başladı

31.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bursalıların kentin oksijen deposu olan Atatürk Kent Ormanı’na gelmesi için güçlü bir bahane oluşturacak ‘Bursa ExtremPark’ hizmete açıldı. Başkan Alinur Aktaş, “Türkiye ve Avrupa’dan yoğun turist çekecek ExtremPark, adrenalin dolu içeriğiyle maceraseverlerin vazgeçilmezi olacak” dedi.

ExtremPark’ta ‘heyecan’ başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle kente kazandırılan ve katılımcılara yüzlerce metre yükseklikten serbest atlama, dağ kızağıyla kayma, dev salıncak-dev trambolin ve zipline gibi adrenalin dolu aktiviteleri yapabilme imkanı tanıyan Bursa ExtremPark, düzenlenen törenle hizmete girdi. Ağaçların arasında, doğa ile iç içe kurulan, büyük küçük herkese hitap edecek şekilde planlanan park, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu tarafından hizmete alındı. Başkan Alinur Aktaş, Bursa ExtremPark’ın Türkiye’nin en büyük macera ve etkinlik parkı olma özelliğini taşıdığını belirtti.

Haberin Devamı

‘Daha yaşanabilir Bursa’

Başkan Aktaş, Zafer Bayramı kutlamalarının yapıldığı 30 Ağustos’ta Bursa’ya artı değer katacak bir yatırımın açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine değinen ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarını hayırla yad eden Başkan Aktaş, Bursa ExtremPark’ı hizmete alarak 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını taçlandırdıklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin daha yaşanabilir olması yönünde tüm güçlerini ortaya koyduklarını belirten Başkan Alinur Aktaş, Acil Eylem Planı oluşturarak bir yandan ihtiyaçlara cevap verdiklerini diğer yandan yeni projeler uygulayarak Bursa’yı alt ve üst yapı, hizmet anlamında rahatlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ExtremPark’ta ‘heyecan’ başladı

Marmara’nın en iyisi

ExtremPark’ın benzersiz bir macera deneyimi yaşatmak için büyük küçük herkese hitap eden bir konsept ile inşa edildiğini belirten Başkan Aktaş, “Burası, Marmara Bölgesi’nin en büyük macera ve etkinlik alanı olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin en büyük ipli parkurlarından biri yine bu kompleks içerisinde inşa edildi. 2 bin metrekare alan üzerine kurulu Macera Alanı’nda 15 metre yükseklikten atlayış yapılabiliyor. Park bünyesinde; 1 kilometre uzunluğa sahip Türkiye’nin en uzun dağ kızağı, tırmanma duvarı, serbest atlayış, dev salıncak, dev trambolin, salto trambolin, bungee trambolin ve suni kayak merkezi yer alıyor. Vatandaşlarımız burada alpin croster, zipline ve tubling gibi platformlarla adrenalin dolu saatler geçirecek. Ailece eğlenme mümkün olacak. Seyir terasları ile teras kafelerde herkes manzaranın tadını çıkartabilecek” şeklinde konuştu. 76 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan ExtremPark’ta her yaştan ziyaretçiye uygun alternatiflerin sunulduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “ExtremPark, ‘doğa ile iç içe olması ve insanı heyecanlandıran aktivite bütünlüğüyle’ Bursalıların en yeni ve gözde eğlence merkezi haline gelecektir” ifadelerini kullandı.

‘Bursamız bir marka’

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, “Bursamız çok güzel bir yer. Cadde ve sokaklardan geçerken, her gün bir kez daha şükrediyorum. Bir tarafta ecdadın ayak izleri diğer tarafta yenilikler. Bu açıdan bir markayız. Hem Büyükşehir belediye başkanımız hem de ilçe belediye başkanlarımız, Bursa’yı güzelleştirmek ve bu tür açılışlarla markayı daha kavi hale getirmek için çaba sarf ediyorlar” dedi.

Haberin Devamı

ExtremPark’ta ‘heyecan’ başladı

Uluslararası standartlar

Euras ExtremPark Genel Müdürü Fikret Bilir, Türkiye’nin alanında en büyüğü olan ExtremPark’ı şehre kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. ExtremPark olarak macera, eğitim, spor, turizm ve eğlence sektörüne uluslararası standartları getirmek için yola çıktıklarını söyleyen Bilir, “Toplam 76 bin metrekare alana kurulan parkta, Türkiye’nin en uzun dağ kızağı ve yine ülkemizin en uzun zipline hattı ile ziyaretçilere eşsiz macera ve eğlence deneyimi sunacağız. Doğa sporları denildiğinde, ilk akla gelen yer olmak istiyoruz. Hedefimiz, yurt içi ve dışından gelen misafirleri sağlıklı ve macera dolu ortamlar sağlamaktır. Gençlerimize burada kötü alışkanlıklar yerine doğa ve sporu aşılayıp, gelecek için rol model oluşturmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bursa GUHEM ile dünya ligine çıkacak

ExtremPark’ta ‘heyecan’ başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) kompleksi içinde inşa edilen Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) incelemelerde bulundu.

Başkan Aktaş’a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz ile Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Genel Koordinatörü Fehim Ferik de eşlik etti. Büyükşehir Belediyesi’nin yer tahsisi yaparak katkıda bulunduğu GUHEM’e, TÜBİTAK’ın 60 milyon TL’lik düzenek ve malzeme desteği sağladığını belirten Başkan Aktaş, BTSO’nun da merkezin inşaatının masraflarını üstlendiğini ve bu maliyetin yaklaşık 50 milyon TL olduğunu söyledi.

Türkiye’de ilk

GUHEM’in Bursa için değerine işaret eden Başkan Aktaş, “GUHEM Türkiye’de ilk ve tek olacak. Bu merkezle Bursa olarak dünya ligine çıkmış olacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da 100 günlük planında açıkladığı GUHEM, Bursamız için bir gurur abidesi olacak” diye konuştu. Toplam 22 bin 500 metrekare alana sahip zeplin şeklinde tasarlanan binanın, Bursa’nın sembollerinden biri olacağını söyleyen Başkan Aktaş, “Bu merkezle sanayide ciddi bir farkındalık oluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Ulaşım rahatlayacak’

ExtremPark’ta ‘heyecan’ başladı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kent içi ulaşıma nefes aldıran acil eylem planı kapsamında çalışmaların sürdüğü, şehrin doğu bölgesinin en önemli noktalarından olan Gürsu Kavşağı’nda incelemelerde bulundu. Ulaşım çalışmalarını, ‘acil eylem planı’ ve ‘ulaşım master planı’ olmak üzere iki ayrı etapta sürdürdüklerini anlatan Başkan Aktaş, master planın kasım ayından itibaren devreye gireceğini söyledi. Gürsu Kavşağı’ndaki çalışmayla, yüzde 30- 35 civarında bir rahatlama görüleceğini belirten Başkan Aktaş, “Çalışmalar kapsamında, orta kısımda bulunan refüj kaldırıldı. Gürsu çıkışında yol aksı kaydırıldı ve çıkış kısmına ilave şerit eklendi. Altyapıyla ilgili çalışmalar da aynı zamanda yürütülüyor. Yaklaşık 20 güne kadar buradaki tüm çalışmayı bitirip aksın daha sağlıklı işlediğini göreceğiz” diye konuştu.

‘Zindan Kapı’ tarihe ışık tutacak

ExtremPark’ta ‘heyecan’ başladı

Bursa’nın tarihi surlarının son bölümünde, Alacahırka Mahallesi’nde yer alan, ‘kanlı kuyu’, ‘işkence odası’ ve ‘kule bağlantılı koridorlar’ ile ‘zindanlar’ın bulunduğu Zindan Kapı’da restorasyon çalışmaları sürüyor. Bursa surlarının en önemli kapılarından olan Zindan Kapı’da gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Zindan Kapı, gerçekleştirilen proje ve restorasyon uygulamaları ile özgün yapısına kavuşturularak, sağlıklı, güvenli ve kullanılabilir bir mekan olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Bursa’da çok tarihi mekan var ama Zindan Kapı, yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken noktalardan biri olacak” diye konuştu. Arkeolojik kazı çalışmaları sırasında Hisar içi ile bağlantılı olduğu düşünülen tünelin ortaya çıkarıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Onaylı projeler doğrultusunda güçlendirme çalışmaları yapıldı. Zindan Kapı’daki tüm çalışmaların, 4 ayda tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi. Çalışmaların yaklaşık maliyetinin 10 milyon TL’yi aştığını kaydeden Başkan Aktaş, “Bursa’da çok güzel bir eser ortaya çıkıyor. Zindan Kapı, hem bir sosyal tesis, hem de müze kimliğiyle çok önemli bir çekim merkezi olacak” diyerek, tarihi yapıyı yakından inceledi.