Gündem ‘Eyüpsultan turizm ve kültür merkezi olacak’

‘Eyüpsultan turizm ve kültür merkezi olacak’

22.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti Eyüpsultan Belediye başkan adayı Deniz Köken, Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlediği tanıtım toplantısıyla Eyüpsultan için hazırladığı projelerini tanıttı.

‘Eyüpsultan turizm ve kültür merkezi olacak’

Tanıtım toplantısına, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, Milliyetçi Hareket Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Aydın Yırtıcı ve partililer katıldı.

Haberin Devamı

Metroyla bitecek

Eyüpsultan’ın ulaşım sorunu ilçeye yapılan yatırımlarla önümüzdeki yıllarda büyük ölçüde çözüleceğini belirten Köken, “Vezneciler-Habibler Metro Hattı Edirnekapı’dan Eyüp’e inecek, Eyüp’ten Topçular’a çıkacak, oradan devam edecek. Ayrıca Alibeyköy-Sirkeci Tramvay Hattı da 2019’un sonunda hizmete girecek. Feshane’nin müze olmasına yönelik bir çalışma yürütüyoruz. Tramvay Feshane’nin tam önünden geçecek, Eyüpsultan’a böyle bir müze kazandırırsak, ilçeye artı bir değer katmış oluruz” diye konuştu.

Eyüpsultan’ı hem cazibe merkezi hem de İstanbul’un vazgeçilmez turistik ve kültür merkezlerinden birine dönüştüreceklerini kaydeden Köken, ilçedeki otopark sorununu çözeceklerini ve yeşil alanları çoğaltılacaklarını belirtti. Köken, Eyüpsultan Camii çevresine ilişkin çalışmanın da arasında bulunduğu projelerini şöyle anlattı: “Eyüpsultan’ın müzesi, sanat merkezi yok. Eyüpsultan Camii’ne gelenlerin, açık hava müzesini gezdikten sonra bir de kapalı müzede zaman geçirmesi lazım. Millet kıraathanesi, millet bahçesi, yine kitapla buluşabileceği ya da bir sanat eseriyle buluşabileceği bir mekana da ihtiyacımız var. Etaplar şeklinde planlanan Millet Bahçesi’nin ilk etabı, toplam 1 milyon 680 bin metrekarelik bir alanda kurulacak.

Haberin Devamı

40 bin metrekarelik doğal bir alana yayılacak Eyüpsultan Gençlik Parkı, gençlerimizin gelişimine katkı sunan benzersiz bir proje olacak. ‘Küçük bir bahçem olsun’ diye başlayan hayalleri Göktürk’te gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Göktürk güzel bir spor sahasına kavuşuyor. Yemyeşil bir doğanın içerisine yapılacak spor sahası ve tesis, gençlerin, her yaştan sporcunun faydalanabileceği spor sahasıyla modern bir donanıma sahip olacak.”