Gündem Ezen 16, ölen 4 yaşında

Ezen 16, ölen 4 yaşında

20.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dönüş yolunda pek çok şehirden acı haber geldi. Ama en acı kaza, Adana Yüreğir’de meydana geldi. Ehliyeti olmayan 16 yaşındaki M.E., motosikletiyle sokakta oynayan 4 yaşındaki Emircan’a çarpıp öldürdü

Ezen 16, ölen 4 yaşında

Bayram tatili boyunca meydana gelen kazalarda bilanço yine ağır oldu. Dün 10 kişi öldü 123 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Hakan Kendir (42) yönetimdeki otomobil, Kırmızı Burun mevkiinde yoldan çıkarak uçuruma yuvarlandı. Kendir hayatını kaybetti, yaralı Bektaş Yıldız (45) halat yardımıyla uçurumdan çıkarıldı.

Karaman’ın Ermenek ilçesinde direksiyon kontrolünü yitiren Gazi Özbek (47) yönetimindeki akaryakıt tankeri, bariyerleri aşarak yaklaşık 300 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı. Özbek’in öldüğü kaza sonrası ormanlık alanda çıkan yangın güçlükle söndürüldü.

Manisa’nın Salihli ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen Mustafa Binbir (56), hafif ticari aracın çarpmasıyla yaşamını yitirdi.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde dağıtım izni için gelen Emre Şimşek (22), arife günü geçirdiği motosiklet kazasında ağır yaralandı. Şimşek, tedavi gördüğü İnegöl Devlet Hastanesi’nde kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Adana’nın Yüreğir ilçesinde ehliyeti olmayan 16 yaşındaki M.E. yönetimindeki plakasız motosiklet, sokakta oynayan 4 yaşındaki Emircan Yiğit’i altına alarak sürükledi. Kazada ağır yaralanan Emircan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde Mehmet Şenel idaresindeki hafif ticari araç, ters yöne girerek, karşıdan gelen otomobil ve Kaymakamlık konutunun giriş kapısına çarptı. Kazada aynı aileden 4 kişi yaraland.

Konya’nın Karapınar ilçesinde Cihanbir Ata (32) idaresindeki otomobil, Ömer Aktaş (43) yönetimindeki otomobile arkadan çarptı. Kazada 5 kişi yaralandı. Ilgın ilçesinde ise tarım işçilerini taşıyan minibüsün elektrik direğine çarpması sonucu 2’si ağır 17 kişi yaralandı.

Aksaray’ın Eskil ilçesinde tarım işçilerini taşıyan Mehmet Can (29) idaresindeki Şanlıurfa’dan gelen ve pancar çapa işinde çalışan işçileri taşıyan minibüs sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak takla attı. Aralarında çocukların da bulunduğu üçü ağır, 17 kişi yaralandı.

Adıyaman’dan bayram ziyareti için Gaziantep’e gelen aileyi taşıyan otomobil, yol kenarındaki reklam panosuna çarptı. Beşi çocuk 11 kişi yaralandı.

Çorum’da önceki gün alkollü olduğu ortaya çıkan Ali Ecevit’in kullandığı otomobil çarpması sonucu ağır yaralanan 5 yaşındaki Hale Bayar’in beyin ölümü gerçekleşti. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ali Ecevit tutuklandı.

Haberin Devamı

Aksaray-Ankara karayolunda ilerleyen Mustafa Altan (65) idaresindeki otomobilin Ağaçören ilçesi yol ayrımında devrilmesi sonucu Altan hayatını kaybetti.

Giresun’da Serkan Sarıgül (33) yönetimindeki otomobil, şarampole yuvarlandı. Kendisinden haber alamayınca Sarıgül’ü aramaya çıkan yakınları, sürücünün cesedine ulaştı.

Van’ın Erciş ilçesinde Mustafa Can’ın kullandığı otomobil, sahil yolu kavşağında Zümeyra Şimşek yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı.

Adana’nın Karaisalı ilçesi yakınlarında otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 1’i çocuk 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Diyarbakır’da halk otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, aralarında çocukların da bulunduğu 60 kişi yaralandı.

Ağır bilançosu

Ramazan Bayramı tatili boyunca, yurdun dört bir yanında meydana gelen trafik kazalarında bilanço ağır oldu. Alınan önlemlere ve yapılan uyarılara rağmen trafik kazalarıyla bu bayram tatilinde de yollar kan gölüne döndü. Tatilinin başladığı bayram öncesindeki iki gün ile bayramın 1 ve 2’nci ve 3’üncü günü olmak üzere beş günde 84 kişi öldü, 373 kişi de yaralandı.
Dönüş trafiği başladı
Tatilin bitmesiyle birlikte tatilcilerin dönüş trafiği de başladı. TEM Otoyolu’nun Bolu Dağı-Düzce kesimi tünel çıkışı ve viyadüklerdeki ulaşım akıcı şekilde sağlandı. Bölgede, gece saatlerine kadar trafik aynı seyirde oldu.
Önceki gün saat 17.00’ye kadar oldukça sakin olan D-100 Karayolu’nun Kocaeli geçişinde dün öğle saatlerinde yoğunluk arttı, uzun araç kuyrukları oluştu. İzmit ve Dilovası mevkilerinde ulaşım zaman zaman aksadı. Trafik, Gültepe mevkiinde durma noktasına geldi. Gültepe Rampası’nda trafiğin üç şeritten iki şeride düşmesi nedeniyle tarfik akşam saatlerinde iyice yoğunlaştı.
7 kilometrelik araç kuyruğu
İzmit Gültepe Rampa geçişinde Uzuntarla Mevkiine doğru 7 kilometreye ulaşan araç kuyruğu oluştu. Trafikteki yoğunluğu fırsat bilen seyyar satıcılar, tatilcilere su ve dondurma satışı yaptı. Gültepe Rampası aşıldıktan sonra, uzun süre mola veremeyen sürücülerin büyük bir bölümü ilk buldukları dinlenme tesisi ve akaryakıt istasyonuna girerek su, gıda ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Buralardaki tuvaletlerde de uzun kuyruklar oluştu.
Eskihisar-Topçular Araba Vapuru İskelesi’nde ise arife günü ve bayramın 1 ve 2’nci günü 63 bin aracın karşılıklı geçiş yaptığı öğrenildi. İDO yetkilileri, 25 bin aracın Yalova’dan İstanbul’a geçiş yapmasını öngörüyor.
Bandırma İskelesi’ne dün sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan tatilciler, uzun araç kuyrukları oluşturdu. Yetkililer, Bandırma İskelesi’nden İstanbul’a yaklaşık 8 bin 500 yolcu ve bin 400 aracın geçişinin sağlanacağını tahmin ediyor.
Tatilcilerin dönüş güzergahında bulunan Çanakkale Boğazı’ndaki Lapseki ve Çardak iskelelerinde 5 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu. Dönüş yollarının kilit noktalarından Afyonkarahisar’da yaklaşık 4 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.