Gündem Facebook, Twitter ve Youtube erişime açıldı mı?

Facebook, Twitter ve Youtube erişime açıldı mı?

06.04.2015 - 15:31 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada erişim yasağı kullanıcıları meraklandırdı. Erişim yasağı getirilen Facebook, Twitter ve Youtube açıldı mı? Yapılan açıklamaya göre erişim engelinin sebebi Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınma görüntüleri.. İşte Facebook, Twitter ve Youtube'un erişim yasağı hakkında son haberleri...

Facebook, Twitter ve Youtube erişime açıldı mı

YOUTUBE'UN YASAĞI KALKTI
Erişim Sağlayıcıları Birliği, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yayınlandığı sosyal paylaşım sitesi Twitter ile video paylaşım sitesi Youtube'a erişimin, mahkeme kararı doğrultusunda engellendiğini bildirdi.
Twitter'a olan erişim engeli akşam saatlerinde kaltı. Youtube da görüntüleri kaldırınca erişime açılacak.
TWITTER VE FACEBOOK'UN YASAĞI KALKTI
Erişim Sağlayıcıları Birliği, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yayınlandığı sosyal paylaşım sitesi Twitter ile video paylaşım sitesi Youtube'a erişimin, mahkeme kararı doğrultusunda engellendiğini bildirdi.
Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerini mahkeme kararına uyarak kaldıran Twitter'a erişim açıldı
Erişim Sağlayıcıları Birliği'nden alınan bilgiye göre, Mahkeme kararının ulaşmasının ardından ilgili içeriklerin çıkarılması için Facebook, Yotube ve Twitter'a bilgilendirmede bulunuldu. Facebook, söz konusu mahkeme kararındaki içeriği kaldırdı. Bunun üzerine Facebook'a erişim yasağı engeli uygulanmadı. Twitter ve Youtbe ilgili içerikleri kaldırmadıkları için erişim yasağı getirildi. Twitter ve Yotube'un içerikleri kaldırması durumunda erişim yasağının kaldırılacağı kaydedildi.
NEDENİ SAVCI KİRAZ'IN GÖRÜNTÜLERİ
Olayın nedeni geçen hafta öldürülen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alındığı sırada çekilen görüntüleri... İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, 3 Nisan 2015 tarihinde, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin soruşturmaya konu, görüntü, ses ve videoların yayınlandığı internet sitelerinde erişimin engellenmesine karar verdi. Görüntülerin kaldırılması kararını internet servis sağlayıcılarına iletti. İçeriklerin kaldırılmaması durumda ise erişim engellenmesi uyarısı yapıldı.
İçerik Sağlayıcıları Birliği ise kararı Turkcell Superonline, TTNET, Turkcell, Vodafone ve AVEA'ya iletti.
Söz konusu video, görüntü ve seslere ilişkin içeriğin kaldırılmadığı gerekçesiyle Twitter ile video paylaşım sitesi YouTube'a erişim engellendi.
Facebook'unu ise söz konusu içeriği kaldırdığı bu nedenle yasak olmadığı öğrenildi.
CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ'NE SORULDU
Konu Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a da soruldu. İbrahim Kalın şöyle yanıtladı: "Ben de yeni haberdar oldum. Şu anda erişim engellemesi söz konusu değil. Savcılığın talebi gelmiş. Geçen hafta acı bir olay yaşadık. Sonrasında da yaşananlar olayın kendisi kadar üzücüydü. Bir takım medya gruplarının bu fotoğraflarını terör örgütünün propagandasını yapar gibi yapmış olması, onca ikaza rağmen kabul edilebilir değildir. O fotoğraflar yurtdışındaki bir çok basın kuruluşu tarafından da kullanılmadı. Gerekli uyarılar yapılmıştır, takibi de yapılacaktır. Savcılıktan gelen talep de bu görüntünün hiçbir mecrada kullanılmaması ile ilgili bir taleptir. Basın kuruluşlarımız üzerine düşen sorumluluğu yerine getirseydi bu konu gündemimizde olmayacaktı. Cumhurbaşkanımız özel güvenlik birimlerinin değerlendirilmesi talebinde bulundu. Çağlayan’da nasıl bir güvenlik zaafı olduğunu müşahade ettik. Bir takım yeni güvenlik tedbirlerinin alınması kaçınılmazdır.