Gündem ‘Faili meçhul kalmayacak’

‘Faili meçhul kalmayacak’

29.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin olarak açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, olayının faili meçhul kalmayacağını ve mutlaka aydınlatılacağını söyledi

‘Faili meçhul kalmayacak’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi olayının mutlaka aydınlatılacağını söyledi. Davutoğlu, “Bu olay mutlak surette aydınlatılacaktır. Kim yapmış olursa olsun hedef açıktır, hedef sadece Sayın Tahir Elçi değil, hedef Türkiye’dir” dedi. TBMM’de, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Diyarbakır’daki terör saldırısına ilişkin bir soru üzerine, olayda şehit olan polis memuru Ahmet Çiftaslan ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’ye, Allah’tan rahmet dileyerek, ailelerine taziyelerini iletti. Elçi’nin eşi Türkan Elçi ve Ahmet Çiftaslan’ın eşi Dilek Çiftaslan ile de görüşerek taziyeleri ilettiğini aktaran Davutoğlu şöyle konuştu:

Haberin Devamı


‘Barış ortamına yönelik saldırı’

“İki ihtimal söz konusu. Bu terör saldırısı sonrasında Sayın Tahir Elçi’ye dönük olarak bir suikast gerçekleşmiş olması, böyle bir durum varsa mutlaka araştırılarak kim bunu yaptıysa ortaya çıkarılacaktır. Ama kim yapmış olursa olsun hedef açıktır, hedef sadece Sayın Tahir Elçi değil, hedef Türkiye’dir. Teröristlerin polisimize saldırmasıyla Tahir Elçi’nin öldürülmesinde, ikisinde de hedef aynıdır. Türkiye’deki barış ve huzur ortamına yönelik bir saldırıdır. İkinci ihtimal ise teröristlerin saldırı sonrasında ortaya çıkan, 100 metre mesafede, çift yönlü olarak polisimizin de kalabalığı koruma saikiyle teröristlere karşı ateş açması söz konusu. Bu iki ateş arasında Sayın Tahir Elçi’nin hayatını kaybetmesi. Böyle bir durum varsa balistik incelemeler neticesinde ortaya çıkar ve kesinlikle şeffaf bir şekilde kamuoyumuzla paylaşılır.”

Haberin Devamı

Bugün toprağa verilecek
Acı haberi alarak Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi morgu önüne gelen Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi sinir krizi geçirdi. Elçi’nin sevenleri de hastaneye akın etti.
Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Elçi, bugün toprağa verilecek. Elçi’nin Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nden saat 10.00’da alınacak cenazesi Koşuyolu Parkı’na getirilecek. Elçi, burada 11.00’de yapılacak törenin ardından Bağlar İlçesi’ndeki Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Elçi’nin Twitter hesabına ölümünün ardından yakınları tarafından bir fotoğrafı konularak, “Hoşçakalın dostlar. İyilikle kalın’ yazıldı.
‘Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ve 1 polisin şehit edilmesine tepki gösterdi. Balıkesir’de konuşan Erdoğan, “Sayın Elçi’ye ve şehit polisimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Bu olay Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz, Aynı kararlılıkla buna devam edeceğiz” dedi.

‘Bütün Diyarbakır hedef alınmıştır’
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, “Bütün Diyarbakır hedef alınmıştır bu saldırıda” dedi. Ensarioğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Tabii Tahir Elçi olayı bir tesadüf müydü, çatışma ortasında mı kaldı, yoksa bilerek mi hedef alındı... Yani özellikle 15-20 gün önce sarf ettiği sözlerden dolayı tutuklama talebi ve kendi kişiliğinden kaynaklı durumu itibarıyla da hedef alınmış da olabilir. Ama çatışmanın arasında tesadüfen de yaşamını yitirmiş olabilir. Bunları söylemek için henüz erken.”
Olayla ilgili açıklama yapan TÜSİAD ise “Elçi’ye yönelik saldırıyı kınıyoruz. Olayın sorumlularının bir an önce bulunmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
O kurşun hepimize sıkılmıştır
Ankara Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Elçi’nin öldürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “Tahir Elçi, her şeyden önce bir baba, bir eş, bir hukuk adamıydı. Meslektaşımız Tahir Elçi’yi yaşamdan koparan kurşun sadece ona değil, aynı zamanda hukuka, barışa, kardeşliğe ve hepimize sıkılmıştır. Ülkenin içinde bulunduğu puslu karanlıkta Elçi’nin öldürülüşü, bir çok soru işaretini de beraberinde getirmektedir. Ankara Barosu Başkanlığı olarak, Elçi’nin öldürülmesi olayının hiç bir gecikmeye mahal vermeyecek şekilde süratle aydınlatılması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz” denildi.
ANKARA Milliyet