GündemFaşist Yunan siyasetçinin Türkiye ve Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına tepki yağdı: ‘Ortak tepki çok kıymetli’

Faşist Yunan siyasetçinin Türkiye ve Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına tepki yağdı: ‘Ortak tepki çok kıymetli’

06.01.2026 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yunan siyasetçi Kranidiotis Maduro’nun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD tarafından yakalanmış gibi gösterildiği bir görsel paylaştı. AK Parti Sözcüsü Çelik, “Karanlık odakların sözde tehditlerine karşı milletimizin her kesiminden vatandaşımızın milli tepkisi, dünyaya birliğimizi gösteriyor” dedi.

Faşist Yunan siyasetçinin Türkiye ve Erdoğanı hedef alan paylaşımına tepki yağdı: ‘Ortak tepki çok kıymetli’

ANKARA MİLLİYET - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun ABD tarafından kaçırılıp gözaltına alınmasının ardından Yunan siyasetçi Failos Kranidiotis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapay zekâ ile üretilmiş bir fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak Türkiye’yi ve Erdoğan’ı hedef aldı. Yunan siyasetçi “sonraki” notuyla, Erdoğan’ın ABD güçleri tarafından yakalanmış gibi gösterildiği bir görsel paylaştı. Bu paylaşıma büyük tepki gösterildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “Bu sözde tehdit ve hedef göstermeler karşısında toplumumuzun her kesiminin gösterdiği ortak tepki, milli birlik ve beraberlik duygusu ise çok kıymetlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız devletimizin başıdır. Karanlık odakların sözde tehditlerine karşı milletimizin her kesiminden vatandaşımızın milli tepkisi, tüm dünyaya birliğimizi ve dirliğimizi göstermektedir” vurgusunu yaptı.

Faşist Yunan siyasetçinin Türkiye ve Erdoğanı hedef alan paylaşımına tepki yağdı: ‘Ortak tepki çok kıymetli’

‘TEK TEK OKUDUK’

Çelik, “Cumhurbaşkanımızı destekleyen veya kendini muhalif olarak tanımlayan pek çok vatandaşımızın, Cumhurbaşkanımıza dönük aşağılık bir tehdit kampanyası karşısında birlik duygusuyla yayınladığı çok değerli mesajları tek tek okuduk. Tüm bu mesajlar ülkemizde farklı görüşlerimiz olsa da ‘bir’ olduğumuzu ve ‘birliğimizin’ ebedi olduğunu bir kere daha gösterdi” dedi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

ÖCALAN’IN AVUKATI, TESCİLLİ FAŞİST

Haberin Devamı

Kranidiotis’in bir dönem PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatı olduğu ve daha önce “Öcalan’ın Türkiye tarafından zehirlendiği” iddiasını ortaya attığı biliniyor. Kranidiotis, “Öcalan’ın zehirlediği iddialarının açıklığa kavuşması için Yunan ve Avrupalı doktorlardan oluşan heyetin İmralı’ya gitmesi gerektiğini” söylemişti. Yeni Sağ Parti’nin Genel Başkanı olan Kranidiotis, Öcalan’ı yakalandığı Nairobi’de de ziyaret etmişti. Daha önce “Türkiye bize saldırırsa solcular onlarla beraber olacak. Ancak onları balıklara yem yapacağız” diyen Kranidiotis’in partisi faşist Yeni Sağ (Nea Dexia) yüzde 0,4’lük bir oy oranına sahip.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler