Gündem Fatih Camii'nde bıçaklı saldırgan dehşet saçtı

Fatih Camii'nde bıçaklı saldırgan dehşet saçtı

13.09.2013 - 15:25 | Son Güncellenme:

.

Fatih Camiinde bıçaklı saldırgan dehşet saçtı

Fatih Camii'nde cuma namazı vakti elindeki bıçağı rastgele sallayıp cemaate korku dolu anlar yaşatan şahıs, linç edilmek istendi.

Fatih Camii'nde cuma namazı vakti elindeki bıçağı rastgele sallayıp cemaate korku dolu anlar yaşatan şahıs, linç edilmek istendi. Alınan bilgiye göre, Fatih Camii'nde cuma namazı öncesi korku dolu anlar yaşandı.

Haberin Devamı

Cuma hutbesi okunduktan sonra cami cemaati namaza hazırlanırken, bir anda ayağı kalkan sakallı ve beyaz kıyafetli bir kişi dehşet saçtı. İlk önce “Ben askerim, bana dokunamazsınız. Polis çağırın” diye bağırmaya başlayan şüpheli, daha sonra elindeki bıçağı sallamaya başladı. Yaşananlar karşısında cami cemaati büyük panik yaşadı.

Cemaat, zanlının cami imamına saldırması ihtimaline karşı, imamın etrafında etten duvar ördü. Bu sırada bazı vatandaşlar ise bıçaklı şahsın etrafını sardı. Bir süre sonra şahsı etkisiz hale getirip, yere yatıran cami cemaati linç etmeye kalktı. Bu sırada cami imamı mikrofonla anons ederek, polis ekiplerini çağırdı. Camiye giren polis, şahsı cemaatin elinden güçlükle aldı. Polis ekipleri, camiden çevik kuvvet otobüsünün olduğu bölüme giriş ve çıkışları kapattı.

Haberin Devamı

Daha sonra zanlının etrafında çember oluşturan polis dışarı çıkardı. Bu sırada cami önündeki cemaat şahsa saldırmak istedi. Polis ekipleri şahsı çevik kuvvet otobüsüne kaçırdı. Araca bindirilen şahsın yüzünde kanama olduğu görüldü. Şahıs, ifadesi alınmak üzere emniyete götürülürken, olayla ilgili inceleme sürüyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliği'nden şu açıklama yapıldı:

" Bugün Fatih Camiinde Cuma namazı vakti cemaatin arasından elinde bıçakla çıkarak ben askerim diyen kişinin askerlik görevini yapmakta iken psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören ve üç ay raporlu olan Selami Okuyucu isimli bir kişi olduğu Emniyet görevlilerimizce yapılan inceleme sonucu anlaşılmıştır."