Gündem Fatma’nın okulunda ilk zil hüzünlü çaldı

Fatma’nın okulunda ilk zil hüzünlü çaldı

13.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde PYD/YPG’li teröristlerin sivilleri hedef aldığı roket saldırılarında hayatını kaybeden 17 yaşında Fatma Avlar’ın okulunda dün yarıyıl tatilinden sonraki ilk ders zili çaldı. Fatma’nın boş kalan sırasına fotoğrafı konuldu, arkadaşları ve öğretmenleri de sıraya karanfiller bıraktı.

Fatma’nın okulunda ilk zil hüzünlü çaldı

Hatay’ın Suriye sınırındaki Reyhanlı, Hassa, Kırıkhan ve Kumlu ilçelerinde roket saldırıları nedeniyle yarıyıl tatili bir hafta uzatılmıştı. Bu ilçelerdeki öğrenciler dün ders başı yaptı. PYD/PKK’lı teröristlerin attığı roketin Reyhanlı’daki evlerine isabet etmesi sonucu uyuduğu odada yaşamını yitiren Fatma Avlar’ın okulunda ise ilk zil hüzünle çaldı. Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi’nde Fatma’nın sırası dün boş kaldı.

Haberin Devamı

Fatma’lı tişörtler giydiler

Geleceği dair hayalleri terör örgütünün hain saldırısında yok olan genç kızın 11-D sınıfındaki sırasına fotoğrafı konuldu. Fatma’nın arkadaşları, yarı yıl tatilinden sonra yeniden bir araya gelmeyi bekledikleri arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Bazı öğrenciler ise gözyaşlarını tutamadı.

Arkadaşları ve öğretmenleri, genç kızın sırasına karanfiller bıraktı. Fatma’nın sınıf arkadaşları, dün okula genç kızın fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle geldi. Okulun girişine ve duvarlarına da Fatma Avlar’ın fotoğrafları ve Türk bayrakları asıldı. Genç kızın sınıf arkadaşı Nevra Karal çok üzgün olduğunu belirterek “Çok iyi bir insandı. Çok yardımseverdi ve herkesin iyiliğini isterdi. Mehmetçiklerimiz için hep dua ederdi” dedi.

Haberin Devamı

Fatma’nın okulunda ilk zil hüzünlü çaldı

‘Örnek bir öğrenciydi’

Okul Müdürü İsa Benli de büyük bir acı yaşadıklarını belirterek, Fatma’nın dersleriyle, başarısıyla tüm arkadaşlarına örnek bir öğrenci olduğunu belirtti. Acılarının tarifinin olmadığını aktaran Benli, en büyük isteklerinin Fatma’nın unutulmaması olduğunu söyledi. AA

Sosyal medyada 666 Afrin gözaltısı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren sosyal medyada terör propagandası yaptıkları belirlenen 474 kişi gözaltına alındı. Harekâta yönelik protesto eylemlerine katıldıkları tespit edilen 192 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. Böylece sayı 666 oldu. ANKARA-Milliyet