Gündem Fazla yağ idrarla vücuttan atılacak

Fazla yağ idrarla vücuttan atılacak

25.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vücudun yağ bağlamış bölgelerine enjekte edilen polimer içerikli sıvı sayesinde fazla yağların idrar yoluyla atılması sağlanıyor

Fazla yağ idrarla  vücuttan atılacak

İngiliz uzmanlar, spora gerek duymadan vücut yağlarından kurtulmak için devrim niteliğinde bir ilaç geliştirdi. Aqualyx adı verilen yeni tedavi yöntemi sayesinde vücuttaki fazla yağı idrar yoluyla atmak mümkün olacak.
İngiltere’de bulunan Mills Medical Service estetik merkezinin geliştirdiği yöntemde vücudun sorunlu bölgelerine polimer içeren bir sıvı enjekte ediliyor.

48 saat içinde atılıyor
Su bazlı olan bir solüsyon olan bu sıvı yağ hücrelerinin parçalanıp kan dolaşımına karışmasını sağlıyor. Parçalanan yağ hücreleri 48 saat içerisinde idrar yoluyla vücuttan atılıyor. Üç hafta içinde de ise enjekte edilen bölgedeki tüm yağlar tamamen ortadan kayboluyor. Aqualyx yöntemini icat edenler yağ aldırmadan (liposuction) daha etkili olduğunu ve yağ hücresi oluşumunu engellediğini söylüyor.

Yan etkileri var
Aqualyx, Avrupa ve dünya genelinde ilk ve tek onay alan yağ söktürme ilacı. Mills Medical yetkilileri ilacın zayıflama ilacı olmadığını, yağlı bölgelerdeki vücut hatlarını düzeltme amacı taşıdığını söylüyor. Ancak seansı 250 sterlin (907 TL) olan Aqualyx’in yan etkilerinin de olduğu söyleniyor. İngiltere’deki Liverpool Spire Hastanesi doktorlarından Arun Gosh Daily Star gazetesine yaptığı açıklamada yağ asitlerinin çözünürken kolestrol seviyesini yükseltebileceğini belirtti.

Yazarlar