Gündem Fethiye sarıya boyandı

Fethiye sarıya boyandı

03.03.2014 - 15:04 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Suriye üzerinden geldiği sanılan ve sabah saatlerinde etkili olan toz bulutu, gökyüzünü sarı renge boyadı.

Fethiye sarıya boyandı

Toz nedeniyle ilçenin üzeri sarı toz bulutu ile kaplandı. İşe gitmek zorunda olmayanlar dışında vatandaşlar, sabah saatlerinde evlerinden çıkmadı. Yaşlı vatandaşların nefes almakta zorlandığı gözlendi.

Haberin Devamı

Karayollarında görüş uzaklığı düşerken sürücüler trafikte hızlarını azaltmak zorunda kaldı. Fethiye’de ilk kez böyle bir hava gördüğünü anlatan Mustafa Uysal, toz bulutlarının Afrika üzerinden gelmiş olabileceğini söyledi.

Görüş mesafesinin sabah saatlerinde çok düşük olduğunu anlatan Uysal, öğleye doğru görüş mesafesinin arttığını dile getirdi.

Fethiye Meteoroloji İstasyonu yetkilileri birçok kişinin eve kapanmasına neden olan toz bulutlarının gün içerisinde yağması beklenen yağmur ile dağılacağını bildirdi.

Gerçekten de ilçe öğleden sonra etkili olan yağmura teslim oldu. Yer yer dolu ile karışık yağan yağmurlu havanın perşembe gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Meteoroloj verilerine göre ilçede 4 gün boyunca hava sıcaklıkları 17 derece seviyelerinde kalacak.