Gündem FETÖ Aksoy’un evindeki vantilatörü değiştirmiş

FETÖ Aksoy’un evindeki vantilatörü değiştirmiş

30.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Kaset kumpası’ iddianamesinde, eski MHP Milletvekili Bekir Aksoy’un evindeki vantilatörün aynısını satın alan şüphelilerin, içine görüntü alma cihazı yerleştirdikten sonra evdekiyle değiştirdikleri belirtildi...

FETÖ Aksoy’un evindeki  vantilatörü değiştirmiş

Ankara Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay’ın, Deniz Baykal ve MHP’li yöneticilere yönelik ‘kaset kumpası’yla ilgili FETÖ lideri Fetullah Gülen, örgütün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil, eski İstihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak ile İstihbarat ve İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli 171 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. İddianamade FETÖ’nün MHP Genel Başkanı ve yönetimini değiştirmek, örgütsel amaca engel gördükleri kişilerin özel hayatına ilişkin görüntüleri internet siteleri üzerinden yayarak, milletvekili seçimlerinde milletvekili adayı olmasını engellemeye çalıştığı kaydedildi.
Vantilatör içine cihaz
Bu kapsamda şüpheliler İlker Usta, Enes Çiğci ve Sedat Zavar’ın 30 Eylül 2009’da MHP Ankara Milletvekili Bekir Aksoy’un Çankaya’daki evinin tavan lambalarının içine ses ve görüntü aktarmaya yarayan cihaz yerleştirdikleri, cihazdan uygun görüntü alınamaması üzerine 23 Ekim 2009’da şüphelilerin teknik şubede görevli şüpheli Cengiz Söğüt’ü de yanlarına alarak adrese geldikleri, Söğüt’ün cihazın ayarlarını yaptığı, vantilatörün fotoğrafını çekerek ayrıldıkları, bu vantilatörün aynısını satın alıp vantilatör içine görüntü alma cihazı yerleştirip evdeki vantilatörle bunu değiştirdikleri, şüpheli Özgür Türker’in talimatı ile şüpheliler Yiğit Uyar ve Musab Soyak’ın Aksoy’u fiziken takip ettikleri kaydedildi. İddianamede, sahte belgelerle temin edilen telefon hattı ile 5 Mayıs 2010 saat 17.50’de Aksoy’u kendisini Mehmet Yılmaz olarak tanıtarak arayan FETÖ mensubunun, “Bugünkü anayasa oylamasında red oyu verirsen senin kasetin var onu yayınlayacağız” diyerek, tehdit ettiği belirtildi.

‘Çiçeğin aynısından yaptırdım’

İddianamede, 1998-2010 arasında İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube’de görevli şüpheli Cengiz Söğüt’ün ifadesi yer aldı. Söğüt, işadamı müşteki Feridun Pehlevan’ı takip için İstanbul’daki evine gittiklerini anlatarak, “Kadıköy’deki evi Ankara’dan getirdiğimiz çilingir açtı. Evdeki televizyonun içine görüntü alıcı cihazı yerleştirdim. Odadaki süs çiçeklerinin aynısından yaptırıp içine içine cihaz yerleştirdim. Hazırladığım çiçeği 10 gün sonra evdeki ile değiştirdim”
dedi.