Geri Dön

Fırında Milföylü Tavuk ve Erişte tarifi | Fırında Milföylü Tavuk ve Erişte yapılışı ve malzemeleri

Kanal D ekranında yayınlanan sevilen program Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler Fırında Milföylü Tavuk ve Erişte yapıyor. Programı takip eden izleyiciler ise Fırında Milföylü Tavuk ve Erişte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir sorusuna yanıt arıyor. Peki Fırında Milföylü Tavuk ve Erişte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Fırında Milföylü Tavuk ve Erişte tarifi | Fırında Milföylü Tavuk ve Erişte yapılışı ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Fırında Milföylü Tavuk ve Erişte yapıyor. Hafta içi her gün Kanal D ekranında yayınlanan sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler Fırında Milföylü Tavuk ve Erişte konusunda maharetlerini sergileyecek. Kayınvalideler kendi gelinlerinin yaptığı Fırında Milföylü Tavuk ve Erişte yemeğini tadıp en yüksek puanı kendi gelinlerine vermek için mücadele edecek. Peki Fırında Milföylü Tavuk ve Erişte nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

FIRINDA MİLFÖYLÜ TAVUK VE ERİŞTE MALZEMELERİ

MİLFÖYLÜ TAVUK

6 adet tavuk but

3 dilim milföy hamuru

1 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı çörek otu

MİLFÖYLÜ TAVUK YAPILIŞI:

Butları bol suda yumuşayana kadar haşlayın ve tuzayın.

Dondurucudan çıkarttığınız milföy hamurlarını çözülmesi ve sararken kırılmaması için kısa bir süre bekletin.

Yumuşayan milföyleri 2 eşit parçaya bölün.

Yarım milföyü butun kemik kısmına sarın.

Milföy sarılı tavukları ek yerleri tepsiye gelecek şekilde dizin ve üzerilerine yumurta sarısı sürün.

İsteğe göre çörekotu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuklar ve milföyler kızarana kadar pişirin.

PEYNİRLİ CEVİZLİ ERİŞTE YAPILIŞI

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı erişte

3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

100 gr beyaz peynir

20 gr ceviz içi

FIRINDA MİLFÖYLÜ TAVUK VE ERİŞTE YAPILIŞI:

Zeytinyağını geniş bir tencereye alarak üzerine erişte ve ceviz içini ekleyin ve erişteler hafif renk alana kadar kavurun.

Tereyağını ekleyerek kısa bir süre daha kavurun.

Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve tuzu da ilave ettikten sonra kapağı kapalı şekilde 10-15 dakika pişirin.

Piştikten sonra 5 dakika kadar dinlendirip, üzerine beyaz peynir ufalayarak ve ceviz içi serperek afiyetle tüketin.

Aksaray'da trafik kazasıAksaray'da minibüs ile kamyonetin çarpışması sonrası 4 kişi yaralandı. Olay yerinde toplanan meraklı kalabalık ise koronavirüs ve sosyal mesafeyi unutup,  kaza yerini izledi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber