Gündem Fotoğraf gündeme oturmuştu! Beril bebekten haber var

Fotoğraf gündeme oturmuştu! Beril bebekten haber var

21.05.2021 - 19:38 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Afyonkarahisar'da kaynar su dökülmesi sonucu vücudunda ikinci derece yanıklar oluşun ve ambulans helikopterle götürüldüğü Eskişehir'de tedaviye alınan 15 aylık Beril Server Aktaş'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Fotoğraf gündeme oturmuştu Beril bebekten haber var

Sandıklı ilçesinde oturan Mahmut ve Fatma Aktaş çiftinin 2 çocuğundan 15 aylık Beril Server Aktaş'ın üzerine önceki gün mutfakta kaynar su döküldü. Ailesi tarafından hemen hastaneye götürülen Beril bebek, ilk müdahalesinin ardından Sağlık Bakanlığının ambulans helikopteriyle Eskişehir Şehir Hastanesine sevk edildi. Yanık merkezinde tedaviye alınan Beril bebeğin boynu, sırtı ve göğsündeki yanıkların ikinci derece olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, Beril bebeğin sağlık durumu ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca, "Ambulans helikopterle Afyondan Eskişehir Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine getirdiğimiz 15 aylık Beril bebeğin durumu iyi, tedavisi devam ediyor. Hasta bilhassa bir çocuksa kalbinin titreyişini daima gösteren sağlık personelimize ve ilginiz için sizlere teşekkür ederim" dedi.

Beril bebek, ambulans helikopterle Eskişehir Şehir Hastanesine sevk edildiği sırada, kendisini kucağına alan Acil Tıp Teknisyeni Mehmet Cankoya sarılmış, o an çekilen fotoğraf ise yürek ısıtmıştı.