Gündem Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa'da mezarlıklar ve şehitlikler ziyaret edildi

Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa'da mezarlıklar ve şehitlikler ziyaret edildi

20.07.2021 - 12:09 | Son Güncellenme:

Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa'da Kurban Bayramı dolayısıyla mezarlık ve şehitlik ziyaretleri gerçekleştirildi. Bayram namazının ardından şehitliğe giden vatandaşlar uzun süre burada kaldı, duygu dolu anlar yaşandı.

Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfada mezarlıklar ve şehitlikler ziyaret edildi

Gaziantep'te bayram namazını kılan vatandaşlar Asri ve Yeşilkent mezarlıklarına giderek yakınların kabirlerini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bazı vatandaşlar kabirlerde dua edip Kuran'ı Kerim okurken bazıları ise mezarlıklardaki çiçekleri suladı.

MALATYA

Malatya Valisi Aydın Baruş, beraberinde İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce ile Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki şehitliğe ziyarette bulundu.

Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfada mezarlıklar ve şehitlikler ziyaret edildi

Şehit yakınlarıyla görüşen ve bayramlarını kutlayan ​​​​​​​Baruş ve beraberindekiler, şehit kabirlerine karanfil bırakarak, dua etti.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da da mezarlıklar ziyaret edildi.

Kurban Bayramı'nın ilk günü sabahın erken saatlerinde namazını kılan bazı vatandaşlar, kent merkezindeki mezarlıklara gitti. Yakınlarının mezarını ziyaret eden vatandaşlar, mezar başındaki ağaçlara su verdi, mezarlık çevrelerinde temizlik yaptı.

Haberin Devamı

Kur’an-ı Kerim'in okunduğu kabirlere çiçek ve bayram şekeri bırakıldı.

Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfada mezarlıklar ve şehitlikler ziyaret edildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyüzgül, Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ve bazı protokol üyeleri de kabristan ziyaretinde bulundu.