Gündem Gebze - Halkalı banliyö treni hangi duraklardan geçiyor?

Gebze - Halkalı banliyö treni hangi duraklardan geçiyor?

13.03.2019 - 11:09 | Son Güncellenme:

Gebze-Halkalı tren hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıldı. Hattın açılışı sonrası vatandaşlar Gebze-Halkalı tren hattı hangi duraklardan geçiyor ve Gebze-Halkalı tren ücreti ne kadar gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı.

Gebze - Halkalı banliyö treni hangi duraklardan geçiyor

Gebze-Halkalı arasında hizmet verecek olan yeni tren hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile açıldı. Açılışı yapılan tren hattı bu sabah ilk seferini yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada "Hizmete açılan hattın diğer bir özelliği de Londra'dan Pekin'e kadar uzanacak Demir İpek Yolu'nun İstanbul etabını oluşturmasıdır. Bu hatla birlikte yüksek hızlı trenlerimiz artık Pendik'i son durak olarak kullanmayacak. Halkalı'ya kadar buradan devam edecek" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Halkalı-Gebze arasında toplamda 43 durak yer alıyor. 115 dakika süren yolcululukla aktarma noktaları kullanılarak birçok noktaya kesintisiz ulaşım sağlanabilecek.

Hat, eskiden 185 dakika olan 76 km'lik Gebze-Halkalı arasındaki yolu 115 dakikaya indirecek. Gebze-Halkalı arasında aktarmasız gitme imkanı bulan vatandaşlar, 1 saat 10 dakika zaman kazanacak.

YENİ TREN HATTININ ENTEGRE OLACAĞI HATLAR

Halkalı istasyonunda M1B Yenikapı-Halkalı metro hattı ile, Ataköy istasyonunda M9 İkitelli-Ataköy metro hattı ile, Bakırköy istasyonunda M3 Bakırköy-Başakşehir metro hattı ile, Yenikapı istasyonunda M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı ve M2 Yenikapı-Hacıosman metro hatları ile, Sirkeci istasyonunda T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı ve denizyolları ile, Ayrılık Çeşmesi istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı ile, Üsküdar istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile, Göztepe istasyonunda M12 Göztepe-Ümraniye metro hattı ile, Bostancı istasyonunda M8 Bostancı-Dudullu metro hattı ile, Pendik istasyonunda M10 Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile, İçmeler istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı.

Haberin Devamı

Gebze - Halkalı banliyö treni hangi duraklardan geçiyor

Yazarlar