Gündem Geri sayım sürüyor! Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak?

Geri sayım sürüyor! Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak?

26.06.2019 - 12:33 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tatili için geri sayım sürüyor. Milyonlarca müslümanı yakından ilgilendiren Kurban Bayramı'nda müslümanlar Kurban ibadetini yerine getirecek. Kesilecek olan kurban etleri ihtiyaç sahipleri ve yakın akraba ile paylaşılacak. Böylelikle bayram çoşkusu tüm bireylere yayılacak. Peki Kurban Bayramı hangi tarihlere denk geliyor. Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Geri sayım sürüyor Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak

İslam aleminde çok özel bir yere sahip olan Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. Vatandaşlar tarafından hem ibadet hem de tatil fırsatı olarak görülen Kurban Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda kılanacak olan bayram namazının ardından kurban ibadetlerinin yerine getirilmesi ile başlayıp sürecek. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen müslümanlar bayramın üçüncü günü ikindi ezanına kadar ibadetlerini yerine getirebilecek. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefesi 10 Ağustos Cumartesi gününe geliyor.

Kurban Bayramı 1. gün: 11 Ağustos Pazar
Kurban Bayramı 2. gün: 12 Ağustos Pazartesi
Kurban Bayramı 3. gün: 13 Ağustos Salı
Kurban Bayramı 4. gün: 14 Ağustos Çarşamba

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Ramazan Bayramı tatili arefe günü ve cuma gününün de tatile dahil edilmesiyle 9 güne çıkarılmıştı. Vatandaşlar Kurban Bayramı için de 9 günlük tatil hayali kuruyor. Perşembe ve Cuma günü de dahil edilirse bayram tatili 9 gün olacak. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı.