Gündem Gözler Gomis'e çevrildi! Rekor peşinde...

Gözler Gomis'e çevrildi! Rekor peşinde...

12.05.2018 - 16:44 | Son Güncellenme:

Süper ligin en skorer oyuncularından Bafetimbi Gomis, Türk futbol tarihinin en önemli rekorlarından birinin peşinde. En son 2010-2011 sezonunda kırılan bir sezonda en fazla gol atma rekoru 28 gol ile Fenerbahçe'nin efsane kaptanı Alex de Souza'nın elinde. Gomis eğer bu akşam 2 gol atarsa rekorun yeni sahibi olacak.

Gözler Gomise çevrildi Rekor peşinde...

Galatasaray öncesi

Haberin Devamı

Ağustos 1985’de Fransa’nın La Seyne-sur-Mer bölgesinde doğan Bafétimbi Gomis, 2017’de Galatasaray forması giymeye başlayan oldukça yetenekli bir futbolcudur. Kariyerine Saint-Etienne ile başladığında daha ilk sezonda 13 kez sahaya çıktı. Sonraki sezonda 6 defa sahaya çıkan ve hiç gol atmayan futbolcu, sonrasında Troyes AC ile 6 aylık sözleşme imzalayarak 13 maçta 6 gol attı. 2006-2007 arasında tekrar Saint-Etienne ile sözleşme imzalayan futbolcunun performansı tekrar yükseldi ve 30 maçta 10 gol, sonraki sezonda ise 34 maçta 16 gol atarak dikkatleri üzerine topladı.

2008 transfer sezonunda Newcastle United, Gomis’i bünyesine katmak için 10 milyon Euro teklif etti ancak bu gerçekleşmedi ve Gomis Saint-Etienne’de oynamaya devam etti.

Haberin Devamı

2009’da Bafétimbi Gomis, Lyon ile 5 yıl sürecek bir sözleşmeye 13 milyon Euro karşılığında imza attı ve böylece Fransa futbol tarihinde Saint-Etienne’in ezeli rakibi Lyon’a direkt olarak transfer olan altıncı futbolcu oldu.

Lyon ile olan sözleşmelerinin bitiminde, Swansea City A.F.C. ile 4 yıllık bir sözleşme imzaladı ve sahaya çıkar çıkmaz attığı gol ile bir kez daha tüm dikkatleri üzerine çekti.

Galatasaray

28 Haziran 2017’de Galatasaray formasını açıklanmayan bir ücret karşılığında giyen Gomis’in söylediğine göre, onu takıma katılmaya ikna eden asıl şey Galatasaray’ın eski oyuncularıyla yaptığı konuşmalar ve arkadaşları Didier Drogba ve Aurelien Chedjou idi. Sadece 17. Ve 33. dakikalar arasında Kardemir Karabükspor’a 4 gol atmasıyla yeteneğini bir kez daha kanıtlamış oldu.

Okula gitmemiş olması Gomis’i hala üzüyor

Gomis, eğitim görmemiş olmasının kariyerinin ilk zamanlarında onda aşağılık duygusu ve utanç yarattığını söylemişti. Yeteneğini kanıtladıktan sonra bu duyguları büyük ölçüde yendiğini, ama hala zaman zaman okula devam etmiş olmayı dilediğini söyledi.

Lise zamanımda okulu bırakmak zorunda kalmıştım. Bundan hala büyük pişmanlık duyuyorum. Yalnızca bir futbolcu olarak bilinmek istemezdim. Özellikle kariyerimin ilk zamanlarında röportajlardan kaçınıyordum, çünkü eğitim almadığım için yanlış bir şey söyleyip kendimi utandıracağımı düşünüyordum.”

Haberin Devamı

Hastalığı

Gomis’in maçlarda zaman zaman bayılmasına sebep olan bir sağlık sorunu var. Vazovagal refleks olarak bilinen bu hastalık, Gomis’in ağır stres altında olduğu zamanlarda kol ve bacaklarının kontrolünü kaybederek yere kapaklanmasına ve bazen bayılmasına sebep oluyor. Neyse ki şimdiye kadar bu bayılmalar onu ciddi şekilde yaralamadı ve çoğu zaman kendine geldikten sonra oyuna devam etmeyi seçti.