Gündem Gözler Sağlık Bakanlığı'nda

Gözler Sağlık Bakanlığı'nda

30.01.2013 - 12:11 | Son Güncellenme:

İstanbul'da özel bir hastanede 3 gün içerisinde 8 domuz gribi vakasının tespit edildiği öğrenildi.

Gözler Sağlık Bakanlığında

Kanal D'nin ana haberlerinde yayınlanan özel habere göre, domuz gribi özel bir hastanede teşhis edildi. Ancak Sağlık Bakanlığı bu iddiayı reddetti.

Haberin Devamı

15 Ocak ile 29 Ocak arasında yaklaşık 500 grip vakası tespit eden özel hastanede 6 domuz gribi vakası tespit edildiği iddia edilen haberde, domuz gribinin ağır zatüre tablosuyla ciğerleri etkilediği ve hastaların kusma şikayetiyle hastanelere başvurduğu belirtiliyor.

Tespit edilen vaka sayısının dün itibariyle 8'e yükseldiği iddia edilen habere göre tespit edilen hastalar içinde bir doktor ve ünlü bir spor kulübünün kadın oyuncusu da yer alıyor. Tespit edilen vakaların İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirildiği de ifade ediliyor.

Şimdi gözler Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek açıklamada...

KOSOVA'DA BİR KİŞİ ÖLDÜ

PRİŞTİNE / DHA

KOSOVA'da iki hafta önce, H1N1 teşhisi ile tedavi altına alınan 37 yaşındaki bir kadının hayatını kaybetmesinin ardından, Priştine Üniversite Hastanesi'nin Enfektoloji bölümünde domuz gribine yakalanan 29 kişinin daha bulunduğu açıklandı

Haberin Devamı

Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu, 29 kişinin Domuz Gribi olarak bilinen H1N1 virüsünü kaptığının kan tahlilleri yapıldıktan sonra tespit edildiğini bildirdi. Priştine Üniversitesi epidomologu Naser Ramadani H1N1 virüsüne yakalanan 29 kişinin şu anda durumlarının iyi olduğunu ve gereken tedavi yöntemlerinin uygulandığını açıkladı. Priştine Üniversite Hastanesi'nin enfektoloji kliniğinde hasta ziyaretleri durduruldu, gribi önlemek amacıyla vatandaşlara aşı yapıldı. Paniği azaltmak amacıyla Kosovalı doktorlar H1N1 gribinin mevsimsel bir grip olduğunu açıklarken, gribin tedavisi için gerekli miktarda aşının bulunduğunu bildirdiler. Dünya Sağlık Örgütü de Kosova’ya gereken yardımı yaparken gelişmeleri yakından izlediğini belirtti.