Gündem Gripten ölümler 60 kat daha fazla

Gripten ölümler 60 kat daha fazla

29.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nail Özgüneş, yeni tip koronavirüse çare olarak gösterilen kelle paça çorbası ya da bitkisel diğer ürünlerin herhangi bir koruma sağlamadığını konusunda vatandaşları uyardı.

Gripten ölümler 60 kat daha fazla

“Herhangi bir besinin şu an için koronavirüsten koruması mümkün değil” diyen Özgüneş, uyarılarda bulunarak şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

 İki metre mesafe

“Kişiler tek bir besine odaklanmak yerine, genel olarak sağlıklı beslenerek bağışıklık sistemlerini güçlü tutmalıdırlar. Koronavirüs tehlikeli bir hastalıktır ancak dünya üzerindeki en tehlikeli hastalıktır diyemeyiz. Koronavirüsün ölümcül seyrettiği hastalar genellikle; bir hastalık nedeniyle bünyesi zayıf olan kişiler ve yaşlı hastalardır. Hastalığın yayılmasına bağlı olarak uygun olan, hastalık belirtisi olan kişiden en az iki metre uzaklıkta kalınmasıdır. Maske ve özel kıyafetler genellikle hastalığın kesin olarak görüldüğü alanlarda uygulanmaktadır. Bunun dışında günlük hayatta, bunlara gerek yoktur. Ancak kişiler yine de önlem olarak toplu alanlarda maske kullanabilir. Yukarıdaki korunma yöntemlerine dikkat edilirse, koronavirüsten korunabilmek mümkündür. Uzun süre yolda kalmış kuru ürünlerde koronavirüsün taşınması mümkün değildir. Virüs bahsettiğimiz gibi, kişiden kişiye yakın temas halinde bulaşmaktadır. Virüs ilk etapta hayvanlardan bulaşmış olsa bile, özellikle evcil hayvanlar için şu anda böyle bir durum söz konusu değildir.”