Gündem GSB 1575 personel alımı başvurusu ne zaman? GSB personel temini başvuru şartları, kontenjan ve branş dağılımı

GSB 1575 personel alımı başvurusu ne zaman? GSB personel temini başvuru şartları, kontenjan ve branş dağılımı

27.12.2021 - 22:43 | Son Güncellenme:

GSB personel alımı başvuru başladı mı? Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022 yılında 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 gençlik çalışanı ve 652 yurt yönetim personeli olmak üzere toplam 1575 personel temin edileceğini belirtti. Peki, GSB personel alımı başvuru şartları neler?

GSB 1575 personel alımı başvurusu ne zaman GSB personel temini başvuru şartları, kontenjan ve branş dağılımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 2022 yılında dört farklı branşta toplam bin 575 çalışan alınacağı belirtildi. İlana yönelik başvuru kılavuzu da yayımlandı. Kontenjanlar ve branş dağılımları GSB sayfasından yayımlandı. İşte, GSB personel alımı detayları...

Haberin Devamı

GSB PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Bakan Kasapoğlu'nun duyurduğu 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 gençlik çalışanı ve 652 yurt yönetim personeli olmak üzere toplam 1575 personel alımına ilişkin başvurular 24-28 Ocak arasında e-devlet üzerinden Kariyer Kapısı adresi üzerinden yapılacak.

GSB PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu şartları açıkladı: “Spor Uzmanı pozisyonları için; yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak.

Gençlik Çalışanı pozisyonları için yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak. Ek olarak 5. Grup için Bakanlığımızca verilen gençlik liderliği sertifikasına sahip olmak.

Haberin Devamı

Psikolog pozisyonları için; yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren psikoloji bölümlerinden mezun olmak.

Yurt yönetim personeli pozisyonları için yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak.

Bu şartlara haiz adaylar başvurularını 24 Ocak – 28 Ocak tarihleri arasında e-devlet üzerinden Kariyer Kapısı adresi üzerinden yapabilecekler. Altını çizmek isterim ki Kariyer Kapısı üzerinden yapılmayan hiçbir başvuru dikkate alınmayacak.”

GSB YURT YÖNETİMİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU

GSB SPOR UZMANI, GENÇLİK ÇALIŞANI, PSİKOLOG ALIM KILAVUZU