Gündem Gül’ün doktoru da ByLock’u inkar etti

Gül’ün doktoru da ByLock’u inkar etti

08.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün doktoru Sedat Caner, “Cumhurbaşkanı doktoru olduğum dönemde Bilgi İşlem’den bize kullanmamız için telefon verildi. Telefon bize verildiğinde birçok uygulama yüklüydü. Bilerek, isteyerek telefona ByLock yüklemedim” dedi.

Gül’ün doktoru da ByLock’u inkar etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, eski Gazi Üniversitesi personeli 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunlar arasında yer alan Sedat Caner, savcılık ifadesinde, Gül’ün doktoru olması nedeniyle FETÖ elebaşı Gülen’in özel doktoru Tuncay Delibaş ve eski Koza Holding yöneticisi firari Hamdi Akın İpek ile mecburen tanıştığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Gül’ü İpek karşılamış

Gül’ün yakın doktoru olarak Köşk’te çalışmaya başladığı sırada Delibaş’ın Sağlık Koordinasyon Kurulu’nda görevli olduğunu, tıbbi konularda görüştüğünü savunan Sedat Caner, firari Hamdi Akın İpek ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Marmaris’te tatil yaptığı sırada tanıştığını iddia etti.

Sedat Caner, “Ben de heyetteydim, Cumhurbaşkanımızı Akın İpek karşıladı. Hep beraber tatil yaptık, Akın İpek’in yatlarından biriyle Sisam Adası’na gittik. Teknede Gül ve ailesinin haricinde ben, korumalar, Akın İpek ve kardeşi Tekin İpek de vardı. Akın İpek’i tatil sürecinde tanıdım. Ankara’ya döndükten sonra İpek ailesiyle resepsiyonlarda bir araya geldik, Akın İpek’le de özel, dini ve benzeri günlerde mesajlaşma şeklinde temasımız oldu” dedi.

Haberin Devamı

Çalıştığı dönemde Cumhurbaşkanı’nın yakınında çalışan kişilere Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nca cep telefonları verildiğini aktaran Caner, “Telefon verildiğinde birçok program içinde tanımlı haldeydi. Ağustos 2014’te yeni Cumhurbaşkanı’nın göreve başlamasından sonra, Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrılınca telefonu iade etmek istedim. Ancak telefonun bende kalabileceğini söylediler. Ben de yeni bir telefon hattı alarak, bu cihaza takıp, bir müddet kullandım. Bilerek, isteyerek telefona ByLock yüklemedim. Hakkımdaki ByLock tespitini kabul etmiyorum” diye konuştu.