Gündem Gül ve Erdoğan'dan Uygur'a başsağlığı mesajı

Gül ve Erdoğan'dan Uygur'a başsağlığı mesajı

19.11.2013 - 08:39 | Son Güncellenme:

Gül ve Erdoğan'dan Uygur'a başsağlığı mesajı.Tiyatro ve sinema sanatçısı Nejat Uygur'un vefatını teessürle öğrendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

Gül ve Erdoğandan Uygura başsağlığı mesajı

Gül ve Erdoğan'dan Uygur'a başsağlığı mesajı.Tiyatro ve sinema sanatçısı Nejat Uygur'un vefatını teessürle öğrendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Gül'ün başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uygur'un vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Haberin Devamı



Tiyatro ve sinema sanatçısı Nejat Uygur'un vefatını teessürle öğrendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Türk tiyatrosuna uzun yıllar emek veren usta sanatçı Nejat Uygur'un vefatı, şüphesiz her yaştan sanatseveri derinden üzmüştür. Tiyatro sevgisi, başarılı sanat hayatı ve canlandırdığı karakterlerle sanat dünyamızda saygın bir yer edinmiş olan Uygur, daima takdirle hatırlanacaktır. İnsanımızı her zaman tebessüm ettirmeyi başaran seçkin sanatçımız Nejat Uygur'a Allah'tan rahmet, Uygur ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum."

TBMM Başkanı Çiçek başsağlığı diledi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'un vefatı nedeniyle, tiyatro sanatçısı oğlu Behzat Uygur'u arayarak başsağlığı diledi.

Başbakan Erdoğan'ın mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uygur'un vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tiyatro ve sinema sanatlarının önde gelen isimlerinden biri olan mizah ustası Uygur'un vefatını büyük bir teessürle öğrendiğini ifade eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Hayatı boyunca insanları güldürmek, mutlu etmek için çaba harcayan ve milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Nejat Uygur'un vefatı, hepimizi yasa boğmuştur. Unutulmaz eserlere imza atan ve sayısız ödüle layık görülen Nejat Uygur, inanıyorum ki geride bıraktığı eserlerle genç kuşak sanatçılara ilham kaynağı olmaya devam edecek, daima saygın bir sanatçı olarak hatırlanacaktır.

Usta sanatçımız Nejat Uygur'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiamıza sabır ve metanet diliyorum."

20 Kasım Çarşamba günü toprağa verilecek

Nejat Uygur için 20 Kasım Çarşamba günü Şişli Kent Kültür Merkezi'nde tören düzenlenecek. Uygur'un cenazesi, aynı gün Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.