Gündem Cezaevinden çıkan Gülşen'e iki özel koruma! İşte tahliye kararının gerekçesi

Cezaevinden çıkan Gülşen'e iki özel koruma! İşte tahliye kararının gerekçesi

30.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Gülşen, yapılan itiraz üzerine ev hapsi kararıyla tahliye edildi. Kararın gerekçesinde, Gülşen’in bakmakla mükellef olduğu çocuğunun bulunmasına da yer verildi​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​.

Cezaevinden çıkan Gülşene iki özel koruma İşte tahliye kararının gerekçesi

ELİF ALTIN - İstanbul / İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle tutuklanan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, yapılan itiraz sonrası ‘Konutu Terk Etmemek’ adli kontrol şartıyla tahliye edildi. 

Haberin Devamı

Şarkıcı Çolakoğlu, 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir’de verdiği konserinde İmam Hatip Liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı geçtiğimiz perşembe günü gözaltına alınmış ve çıkarıldığı hakimlik tarafından “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan tutuklanmıştı.

Cezaevinden çıkan Gülşene iki özel koruma İşte tahliye kararının gerekçesi

"ADLİ KONTROL YETERLİ"

Gülşen’in avukatları tutukluluğa itiraz etti. İtirazı değerlendiren nöbetçi İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi, Çolakoğlu’nun “konutu terk etmeme” şartıyla tahliyesine karar verdi. Mahkeme gerekçesinde, soruşturma dosyasında toplanması gereken tüm delillerin toplanmış olması, bu aşamadan sonra şüphelinin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmayışı, şüphelinin bakmakla mükellef olduğu yaşı küçük çocuğunun bulunması, tutuklama maddeleri dikkate alındığında alması muhtemel cezaya ilişkin infaz koşulları da hep birlikte değerlendirildiğinde tutuklamadan beklenen faydanın adli kontrol tedbirleri ile sağlanabileceğine değindi. Mahkemenin kararının ardından Gülşen’in avukatı Emek Emre “Biz hep dedik ki tutuklama uygun değil” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cezaevinden çıkan Gülşene iki özel koruma İşte tahliye kararının gerekçesi

VIP ARAÇ, İKİ ÖZEL KORUMA

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan dün tahliye olan Gülşen’i, eşi Ozan Çolakoğlu kiraladığı VIP araçla iki özel koruma eşliğinde aldı. Cezaevi çıkışında şarkıcıyı, eşi ve ailesinin yanı sıra meslektaşı Edis de karşıladı. Tahliye sonrası giymesi için elbise getirilen şarkıcı, ev hapsiyle tahliye edilmesi nedeniyle direkt Beşiktaş’taki evine geçti. -MESUT YILMAZ

EV HAPSİNE DE İTİRAZ EDİLECEK

Avukat Emek Emre, müvekkilinin kaçma şüphesi olmadığı ve delil karartma durumunun da mümkün olamayacağı belirtilmişken ev hapsi uygulanmasının kendileri açısından hukukla bağdaşmadığını belirterek, ev hapsinin kaldırılması için de hakimliğe başvuracaklarını söyledi.​​​​​​​