Gündem 'Gümbür gümbür geliyoruz'

'Gümbür gümbür geliyoruz'

25.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhur İttifak’ın adayı AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş, 53 projeyi hayata geçireceklerini, turizmi çok önemsediklerini belirtti ve “Beş yıl içinde 50 bin kişiye istihdam sağlayacağız” dedi

Gümbür gümbür geliyoruz

Aydın’ın Cumhur İttifak adayı AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş, seçime sayılı günler kala çalışmalarını hızla sürdürüyor. Vekil sıfatıyla kentine birçok katkıda bulunduğunu, belediyenin çalışmalarının yetersiz olduğunu kaydeden Savaş, “Gümbür gümbür geliyoruz. Toplam 53 projeyi hayata geçireceğiz. Çekirge bir sıçradı, iki sıçradı. Üçüncüsü olmayacak. Su fiyatlarını yüzde 50 düşüreceğiz. Kentimize, 1000 kişiye istihdam sağlayacak çağrı merkezini getirdik. Bu proje, üç kişilik aile üzerinden hesaplanırsa, 3 bin kişiye ekonomik açıdan dokunacak” dedi. Hazırladıkları projelerle 5 yıl içinde 50 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydeden Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim 3 T miz var. Tarım, turizm ve termal. 70’li yılların gözde turizm merkezi Kuşadası’nı yeniden canlandıracağız. Turizmi 12 aya yayacağız. 20 bin kişilik stat inşa ediyoruz. Eski yerini de Millet Bahçesi yapacağız. Üniversite sayısını artırmakta kararlıyız. Bunların tamamı istihdam demek.” Milliyet sordu, Savaş yanıtladı.

Haberin Devamı

Suda yüzde 50 indirim

- Su faturalarının fazla olması konusunda neler söyleyeceksiniz?

Vatandaş bu konuda çok dertli. Gündelik yaşamın her safhasına dokunan sudan bahsediyoruz. Dişinizi fırçalasanız macun köpürmüyor, duş alırken şampuan köpürmüyor. Bir de çok yüksek ücretlerle satmıyorlar mı, işte o an vatandaş bu konuda çıldırıyor. Biz de gereğini yaptık. Sözümüzü verdik. Nisandan sonra su ücretlerini yüzde 50 düşürecek, beş yıl da zam yapmayacağız.

Gümbür gümbür geliyoruz

- Rakibinizi eleştiriyorsunuz, peki başarılı hiçbir çalışması yok mu?

Elbette var. Aydın Büyükşehir Belediyesi hiç proje yapmadan kendilerini vatandaşa en iyi pazarlayan belediye. Yapamadığı projelerini reklamla yapmış gibi göstermesi en iyi bildiği iş. Düşünün, 2014 yerel seçimlerinde vatandaşa 133 proje açıklayıp, 120’sini yapamamış belediye yönetimi var. Beş yılda sadece 13 proje yapabilmiş. En basit köprülü kavşak, alt ve üstgeçitleri bile yapamamışlar. Fakat her yerde boy boy fotoğraflarını göreceksiniz. Kendi reklamı için beş yılda 100 milyon lira harcadı. Bu parayı, Aydın’ın turizmdeki reklamları için kullansa, kent çok daha başka olurdu.

Haberin Devamı

Jeotermal, incir, kestane

- Jeotermalle ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

Bizim bir tane Aydınımız, bir tane incirimiz, bir tane kestanemiz, bir tane pamuğumuz var. Buna zarar veren veya vermeye kalkışan olursa, karşısında bizi bulur. En ufak bir toleransımız olmayacak bu konuda. Fakat şunu da belirtmem gerekiyor. Bizim 3 T miz var. Bunlar tarım, turizm ve termal. Allah bizim coğrafyamıza harika jeotermal kaynaklar vermiş. Menderes Havzası Jeotermal Birliği’ni kuracağız. Yenilenebilir enerji ile kent ısıtmasında, nitelikli tarımda ve seraların ısıtmasında, tarımsal üretimin artırılmasında ve turizmde jeotermalin kullanılmasından yanayız.

- Biraz da projelerinizden bahsedelim...

Projelerimiz doğaya saygıyı, ilimize daha fazla yatırımı, hemşehrilerimize daha fazla kalkınmayı, daha rahat ve daha mutlu yaşamı getirecek türden. 4 milyar lirası büyükşehir belediyesinin kendi bütçesiyle, 12 milyarı da devlet ve özel sektör işbirliğiyle hayata geçirilecek. 53 projeyi biz yapacağız, 7’sini devlet yapacak. 10 projeyi de büyükşehir belediyesi, devlet ve özel sektör işbirliğiyle hayata geçireceğiz. Kalem kalem çalıştık ödevimize.

Haberin Devamı

Çağrı merkezini getirdik

- Rakibiniz sizin için vekil olarak ne yapmış diyor?

Vekil olarak rica makamıyız. Büyükşehir belediyesi gibi elimizde bir bütçemiz ve istediğimiz an karar çıkartacağımız bir Büyükşehir Belediye Meclisimiz yok. Buna rağmen yakın zamanda ilimize 1000 kişiye istihdam sağlayacak çağrı merkezi getirdik. Bu merkez; Türk Telekom’a, Vakıfbank’a, Halkbank’a ve Ziraat Bankası’na hizmet sunacak. Bu proje, üç kişilik aile üzerinden hesaplanırsa, yaklaşık 3 bin kişiye sosyoekonomik açıdan dokunacak. Hazırladığımız projelerin tamamı önümüzdeki 5 yılda 50 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bu da yine 3 kişilik bir aile üzerinden hesaplanırsa, 150 bin kişiye doğrudan ekonomik katkı demek. Aydın’da Teknoloji ağırlıklı Uygulamalı Tarım Üniversitesi kuracağız, içerisinde agroparklar ve teknokentler olacak. Üniversite sayısını artırmakta kararlıyız. Bunların tamamı istihdam demek.

Haberin Devamı

- Seçim sonuçlarıyla ilgili görüşünüzü alabilir miyiz?

Gümbür gümbür geliyoruz. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı, yerine getirmediği vaat ve sudan sebeplerden dolayı kaybedecek. Şöyle düşünün, vatandaş bir kere borç para vermiş, sonra alamamış, ikinci defa vermiş yine alamamış. Borç isteyen kişiye bir daha borç para verilir mi? Durum buna benziyor. Çekirge bir sıçradı, iki sıçradı. Ama üçüncüsü olmayacak.

- Sürekli turizm açısından yanlış giden işler var diyorsunuz?

Yarama parmak bastınız. Didim, Kuşadası bizim turizm merkezlerimiz. 1970 ve 1980’lerin turizm başkenti Kuşadası iken, bugün ilçenin durumu içler acısı. Düşünün, Aydınlı hemşehrim tatile Antalya’ya, Bodrum’a, Çeşme’ye gidiyor da, Kuşadası’na ve Didim’e gitmiyorsa, burada bir yanlış var demek. Bodrum’dan veya Antalya’dan Aydın’a tatile gelen var mı! Antik kentlerimizin isim ve yerini hemşehrim bilmiyor. Yollar kötü, lüks spor arabasıyla Aydın’a gelen bir daha gelmez ki, gelse de servisten çıkaramaz arabasını. Durum o derece vahim.

Haberin Devamı

Sporda tesisleşme atağına kalkılacak

- Peki siz neler yapacaksınız?

Önce, altyapı, trafik ve otopark sorununu çözeceğiz. Turizmi 12 mevsime taşıyacağız. Turisti otelden çıkartıp şehrin ekonomisine dahil edeceğiz. Yurtdışında büyük emeklilik fonları var. Dünyanın önde gelen devletlerindeki yaşlıları Aydın’a getirip, burada turizme girdi sağlayacağız. Antalya’ya her yıl kamp için giden 2500 spor kulübü var. Biz bu pazara dahil olacağız. Tesisleşme eksiğini gidereceğiz. Golf sahaları, kongre ve kültür turizmi ile gelir seviyesi yüksek kişileri Aydın’a çekeceğiz. Termal turizm bu açıdan çok önemli. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu Aydın’a geldiklerinde 2020’de Büyükelçiler Toplantısı’nı Aydın’da yapabileceklerini söyledi. Bu eksikler giderilse, bu organizasyonlar Aydın’da yapılsa kötü mü olur?

Gümbür gümbür geliyoruz

20 bin kişilik yeni stat inşa ediliyor

- Sosyal yaşama dair projeleriniz neler?

Mevcut stadyumu Millet Bahçesi yapacağız. Şehir dışına 20 bin kişilik Adnan Menderes Stadyumu’nu inşa ediyoruz. İkizdere Doğal Yaşam Parkı’nda botanik parklar, macera park alanları, piknik alanları, tematik parklar yapacağız. Yaşlılarımız için yaşlı yaşam merkezleri kuracak, gezici sağlık TIR’larımızla vatandaşımıza genel sağlık taraması, veterinerlerimizle de küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarımıza sağlık taraması gerçekleştireceğiz. Gençlik ve spor merkezleri kuracağız. Askere giden gencimize 500 lira harçlık verecek, ulaşım kartlarını yaşlıya, engelliye, şehit yakınına ve gazilere ücretsiz dağıtacağız. Belediyede her cuma öğlene kadar halk günü ilan edecek, bütün bürokratlar vatandaşın derdiniz dinleyecek.

Gümbür gümbür geliyoruz
Turist Ömer Kültür Merkezi

- Aydın’da süren bir Turist Ömer tartışması var, nedir bu?

TBMM’de KİT Komisyonu’ndaki görevlerimden dolayı hafta içi Ankara’da olmam gerekiyor. Hafta sonları Aydın’a geliyorum diye, “O Turist Ömer. Aydın’a gelir, boş boş gezer, sonra da gider” dedi. Milletimizin iradesiyle seçilmiş bir vekile kendilerince hakarette bulundu. Rahmetli, Sadri Alışık’la da saygısızca alay etti. Biz bunların ikisine de izin vermeyiz. Ben de dedim ki, Aydın’ı siz kültür merkezi yapamadınız ama biz yapacağız, Aydın’da birçok kültür merkezi inşa edeceğiz. Bunlardan en büyüğünün adını da “Turist Ömer Kültür Merkezi” koyacağım. Burada, “Yeni Sadri Alışık’lar yetiştirmenin gayretiyle hizmet verilecek” dedim. Şimdi de bu merkezden rahatsızlık duyuyorlar.