Gündem Gurbanoğlu’na 5 yıl hapis ve tahliye

Gurbanoğlu’na 5 yıl hapis ve tahliye

06.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Azeri iş insanı Mubariz Gurbanoğlu’nun “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırarak tahliye edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Gurbanoğlu ve avukatları katıldı.

Gurbanoğlu’na 5 yıl hapis ve tahliye

Sanatçı Mahsun Kırmızıgül de Gurbanoğlu’na destek için izleyici olarak duruşmaya katıldı. Son savunmasını yapan Gurbanoğlu, “Fetullah Gülen ve örgütüne hiçbir zaman yardımım dokunmadı. Bu adam sahtekardır. 20 bin öğrenciye burs verdim. Türk’üm. Atatürk inkılaplarına inanan milliyetçiyim... Devlet dışında kimseye yardım etmedim. Bakanlıklara şehit ailelerine yardım ettim. 4 milyar dolar servetim vardı. Hepsini dışardan getirdim.  Türkiye sevdalısıyım. Beni bu ülkeden kovsanız dahi gidecek yerim yoktur. Mezar yerimi de Etiler’den aldım... Şu an limanlarda gemilerim duruyor, çalışanlar maaş alamıyor. Şirketim battı. Para benim için önemli değil ama gemide çalışanlara yazık. Beraatimi istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘FETÖ’cü değilsin’

Mahkeme Başkanı kararını açıklamadan önce Gurbanoğlu’na “Oy birliği ile FETÖ’cü olmadığına karar verdik” dedi.  Gurbanoğlu “Allah razı olsun” dedi. Gurbanoğlu, “FETÖ terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırarak tahliye edildi. Kararda Gurbanoğlu’nun ev hapsinde tutulmasına hükmedildi.