Gündem Güvenlik Uzmanı Ağar: Kampta 10 bin cihatçı var

Güvenlik Uzmanı Ağar: Kampta 10 bin cihatçı var

08.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Güvenlk Uzmanı Abdullah Ağar, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarının 2 bin kilometrekarelik bir alanda gerçekleştirildiğini belirterek “Burası 15-20 bin kilometrekarelik bir alanı kapsıyor.

Güvenlik Uzmanı Ağar: Kampta 10 bin cihatçı var

Terör örgütünün elinde konvansiyonel silahların yanı sıra yeni otomasyon sistemler de mevcut” dedi. Ağar “Bölgede 14 bini dağ kadrosu 65 bin silahlı terörist olduğu, bunun 80 ila 110 bine çıkabileceği biliniyor. ABD, Türkiye’yi operasyon yapsa da yapmasa da zaten zor bir durumda bırakıyor. Beyaz Saray’ın açıklamaları oyun içinde oyuna devam ettiğinin ifadesi. ABD’nin burada terör örgütünün yenilgileri üzerinden sonu zaferle biten bir tarih yazmak istediğini görmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ağar, “El Hol kampında 80 bin DAEŞ’li terörist bulunuyor. 35 bini çocuk, 30-35 bini kadın, 10 bini yabancı cihatçı. Bunların hiçbirini Avrupa almak istemiyor” ifadelerini kullandı. Ağar, koalisyon güçlerinin kontrolünde olan hava sahasının da açılması gerektiğini, İran ve Rusya’nın Türkiye’ye destek vermesinin önemli olduğunu söyledi.