Gündem ‘Hâlâ rüyalardan medet umuyorlar’

‘Hâlâ rüyalardan medet umuyorlar’

28.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’ye üyelik suçundan yargılanan eski Danıştay Tetkik Hâkimi Halil Çelik, etkin pişmanlıktan yararlanıp, örgüt üyesi bazı yargı mensuplarının ismini verdi. Çelik, örgüt mensuplarının cezaevinde itirafçı olmak isteyenlere baskı uyguladığını da söyledi.

‘Hâlâ rüyalardan  medet umuyorlar’

Silivri Cezaevi’nde hâkim ve savcıların tutulduğu koğuşta kaldığını belirten Çelik, örgüt mensuplarının etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen sanıklara baskı uyguladığını söyledi. Çelik, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“İtirafçı olmak isteyenlerin mahvolacaklarını, hem bu dünya hem de öteki dünyayı kaybedeceklerini söylüyorlar. Baskı kuruyorlar. Hâlâ rüyalardan medet umuyorlar. Darbe girişiminin bir tiyatro olduğunu, arkasında hükümetin bulunduğunu söylüyorlar. Cezaevinden çıkacaklarına, görevlerine geri döneceklerine inanıyorlar. Darbe yargılamalarını yapan hâkim ve savcıları kendilerinin yargılayacağını anlatıyorlar. En ufak bir eleştiriye tahammülleri yok. Örgüt lideri eleştirilemez bir konumda. Onu eleştirenin öteki dünyayı kaybettiğine inanıyorlar. Pişmanım, her zaman devletimin yanında olacağım.”

Çelik, yargılanan yargı mensupları Eyüp Kılıç, Adnan Şahin, Harun Samsa, Yusuf Kahveci, Canbulut Şaşmaz, Togay Akdemir, Nuri Karakuş, Hasan Çamlıbel, Resul Yetişken, Erhan Demir, İsmail Uğur ve Muzaffer Bayram’ın örgüt üyesi olduğunu iddia etti. Mahkeme heyeti, sanık beyanının ardından dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 23 Ocak 2019’a bıraktı.