Gündem Hafta içi sokağa çıkma yasağı ne zaman? Hafta içi - hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri nedir?

Hafta içi sokağa çıkma yasağı ne zaman? Hafta içi - hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri nedir?

01.12.2020 - 17:52 | Son Güncellenme:

Koronavirüs için bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararlardan biri de hafta içi yasakları oldu. 16 Kasım'da alınan kararların ardından yeni tedbirlerin olup olmayacağı merak konusu olmuştu. Peki, hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı var mı?

Hafta içi sokağa çıkma yasağı ne zaman Hafta içi - hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri nedir

Kabine Toplantısı'ndan hangi kararlar çıktı? Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamada bulunarak yeni önlemleri duyurdu. Covid-19 salgının en aza indirmek için hareketliliği yavaşlatmak için önlem alınmaya devam ediyor. Buna göre hafta içi sokağa çıka yasağı getirildi. İşte, sokağa çıkma kısıtlaması detayları...

Haberin Devamı

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ Mİ?

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının hafta içi akşam 21.00 - sabah 05:00 saatleri arasında uygulanmasına karar verildi. 

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ise cuma günü akşam 21:00'de başlayıp pazartesi sabah 05:00'e kadar devam edecek. Bakanlığın genelgesinde yer alan detaylara göre ise, ''Kısıtlama kapsamında hafta içi ve hafta sonu ekmek üretilen fırın/unlu mamül ruhsatlı iş yerleriyle bu iş yerlerinin ekmek satan bayileri açık olacak. Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, kasap ve kuruyemişçiler 10:00 - 17:00 arasında faaliyet gösterebilecek.'' şeklinde kısıtlamadan muaf olanlar belirtildi.

Haberin Devamı

Aşı çalışmalarında da ilk olarak sağlık çalışanlarının faydalanacağını belirten cumhurbaşkanı, önümüzdeki ay aşı uygulamalarının yapılacağını belirtti. Buna göre 50 milyon doz aşı yapılacak.