Gündem Hakkari’de askeri lojmanlar taşlandı

Hakkari’de askeri lojmanlar taşlandı

06.03.2010 - 10:18 | Son Güncellenme:

Hakkari'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin ardından yürüyüşe geçen bir grup, askeri lojmanları taşladı.

Hakkari’de askeri lojmanlar taşlandı

Hakkari BDP İl Başkanlığı ile kentteki bazı sivil toplum örgütlerince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik yapıldı.

Merzan Mahallesi'ndeki toprak sahada düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar, güvenlik noktalarında üstleri arandıktan sonra programın yapılacağı alana alındı.

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nun da katıldığı etkinlikte Hakkarili kadınlar, yöresel sanatçıların seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip, eğlendi. Erkekler ise programı uzaktan izledi.

Akşam saatlerine kadar süren etkinliğin ardından şehir merkezine doğru yürüyüşe geçen aralarında kadın ve erkeklerin bulunduğu bir grup, devlet hastanesi önünde güvenlik önlemi alan polise taşlarla saldırdı.

BDP'li yöneticilerin araya girmesi ve kalabalığı sağduyuya davet etmesinin ardından yürüyüşe devam eden grup, Altay Caddesi'ne geldiklerinde ise askeri lojmanları ve burada görevli askerleri de taşladı.

Güvenlik güçleri ile kalabalık arasında kısa süreli gerginliğin yaşandığı olaylarda, askerler göstericileri biber gazı kullanarak dağıttı.

URL: http://www.ntvmsnbc.com.tr/id/25065883/