Gündem Hakurk’u milli silahlar vuruyor

Hakurk’u milli silahlar vuruyor

31.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Hakurk’a yapılan harekâta yerli ve milli üretim silahlar damga vuruyor.

Hakurk’u milli silahlar vuruyor

Fırtına obüsleri ve dağ toplarının yanı sıra ROKETSAN tarafından milli imkanlarla üretilen BORA füzesi de ilk kez bu operasyon da kullandı. 280 km ile Türkiye’nin şu anda bilinen en uzun menzilli balistik füzesi olarak kayıtlara geçen BORA, 470 kg’lık parça tesirli harp başlığına sahip. Harekâtta kullanılan bir diğer silah sistemi ise, T-122 Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi (CNRA). ROKETSAN tarafından üretilen T-122 Sakarya ÇNRA, 40 km derinlikteki hedefleri yüksek hassasiyetle vuruyor. Harekâtta ROKETSAN’ın füze ailesinden; Cirit, Omtas, Umtas, Lumtas, Mam-l, Mam-c de terör inlerini yüksek hassasiyetle vuruyor. Yapılan hava harekâtlarında F-16’lardan atılan bombalara güdüm yeteneği kazandıran Hassam Güdüm Kiti (HGK) de TÜBİTAK SAGE ve ASELSAN tarafından geliştirildi. Genel maksat bombalarını, akıllı bombalara dönüştüren HGK sayesinde; mevcut bombalar, her tür hava koşulunda, uzak bir mesafeden atıldığında bile, yüksek hassasiyetli vuruş yeteneği kazanıyor.

Haberin Devamı

Harekâtta, Türkiye’nin ilk taarruz helikopteri T-129 ATAK da komandolara destek veriyor. TUSAŞ tarafından üretilen ANKA, ANKA-S ile BAYKAR tarafından üretilen BAYRAKTAR TB2 İHA’ları keşif gözetleme faaliyetlerinin yanı sıra belirlenen noktalara atış yapıyor.

Hakurk’u milli silahlar vuruyor

L-UMTAS’tan tam isabet

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Twitter hesabından yerli ve milli L-UMTAS füzesiyle “süratli suüstü drone”unun tam isabetle vurulduğu atışın görüntülerini paylaştı. MSB’nin paylaşımında, “TCG BARTIN Korvetimizden yerli ve milli L-UMTAS füzesiyle yapılan atışta ‘ALBATROS-K’ ‘Süratli Suüstü Drone’nu tam isabetle vuruldu” denildi. ANKARA Milliyet