Gündem Hamza bebek için zamana karşı yarış

Hamza bebek için zamana karşı yarış

06.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eşiyle birlikte geçen yıl Suriye’den Türkiye’ye gelen Omar Uda’nın 30 Mayıs 2016’da, İzmir’de Hamza Uda adında bir çocukları dünyaya geldi.

Hamza bebek için zamana karşı yarış

Oğullarının sürekli hasta olmasından şüphelenen baba Omar Uda ile eşi Hıba Tawash, kontrol için hastaneye götürdü. Teyze çocukları olan anne ve babadan DNA testi için kan örneği alındı. Bebeğe 6 bin ila 10 binde bir görülen Spinal Misküler Atrofi (SMA) hastalığı olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Hızlı ilerliyor

Çocuklarının günden güne gözleri önünde erimesini seyreden anne ve baba, bir avukat aracılığıyla Ankara’da bulunan Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği’nden randevu alınması talebinde bulundu. BM, aileye görüşme randevusu için 23 Haziran’a mülakat randevusu verdi. Baba Omar Uda, BM tarafından verilen randevu tarihinin çok geç olduğunu, oğlunun hastalığının çok hızla ilerlediğini, tedavi olmadığı taktirde 1 yıl yaşayabileceğini öne sürdü. Türkiye’de bu hastalığın tedavisinin 700 bin dolar olduğunu, ancak ABD ve Avrupa ülkelerinde ücretsiz uygulandığını belirtip, randevu tarihinin daha erkene alınmasını istedi.