Gündem Harem-selamlık uyuşturucu çetesi

Harem-selamlık uyuşturucu çetesi

19.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da okul önlerinde uyuşturucu pazarlayan 13 kişi tutuklandı. Zanlılar arasındaki kadının, erkekten uyuşturucu almaya çekinen kadınlara satış yaptığı ortaya çıktı

Harem-selamlık uyuşturucu çetesi

İstanbul İl jandarma Alay Komutanlığı tarafından yapılan istihbarat çalışmalarında M.S. liderliğindeki bir çetenin, Türkiye’ye getirdikleri uyuşturucu maddeleri okul önlerinde ve eğlence yerlerinde pazarladıkları tespit edildi. Bu gelişme üzerine başlatılan teknik takibin ardından çete üyelerinin kimlikleri ve kullandıkları adresler belirlendi.
Jandarma ekipleri, delillerin toplanmasının ardından Arnavutköy’de 11, Fatih’de ise 1 yere 13 Ocak’ta saat 06.15 sıralarında eşzamanlı baskın yaptı. Operasyonda aralarında çete lideri M.S.’nin de bulunduğu 1’i kadın 13 kişi gözaltına alındı.
Zanlılardan 2’si kamuda çalışıyor
Jandarma Alay Komutanlığı’nda sorgulanan zanlılardan 2’sinin bir kamu kuruluşunda çalıştıkları öğrenildi. Gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan kadının, erkeklerden uyuşturucu almaya çekinen kadınlara satış yaptığı öğrenildi. İşlemleri tamamlanan 13 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan çeteyle ilgili yapılan telefon dinlemeleri sırasında uyuşturucu satıcılarının yakalanmamak için müşterileri ile aralarında oluşturdukları özel bir şifre ile konuştukları belirlendi. Jandarma ekipleri tarafından çözülen bu şifrelerin bazıları şöyle:
- Sular kesik: Uyuşturucu yok
- Sular ne zaman gelecek: Uyuşturucu ne zaman gelecek
- Dijital su saati: Toz esrar
- Analog su saati: Kubar esrar