Gündem Hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika uyarısı...

Hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji'den son dakika uyarısı...

26.02.2019 - 10:32 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt geneli için hava durumu tahminlerini açıkladı. Kar yağışı devam edecek mi? Vatandaşlar arasında merak konusu olan hava durumunda son dakika gelişmeleri...

Hava durumu nasıl olacak Meteorolojiden son dakika uyarısı...

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında Doğu Anadolu Bölgesi i,çin şiddetli kar ve rüzgar uyarısında bulunuldu. Hafta sonunda Marmara Bölgesini etkisi altına alan kar yağışı İstanbul başta olmak üzere Çanakkale, Kırklareli ve Balıkesir'de eğitime ara verilmesine neden olmuştu. Hava durumuna ilişkin yapılan son açıklamada hava sıcaklıklarının Marmara Bölgesi'nde hafta sonuna kadar yükseliş göstereceği duyuruldu. İşte il il hava durumu raporu...

Haberin Devamı

Trakya'da hafta sonuna doğru hava ısınacak

Trakya'da son günlerde sıfırın altında seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonuna doğru artması bekleniyor. Meteorolojiden alınan bilgiye göre, hafta sonu Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Trakya'da hava sıcaklıkları sıfırın altına düştü.

Hava durumu nasıl olacak Meteorolojiden son dakika uyarısı...

Kar ve fırtınanın etkisi altına giren Trakya'da hava sıcaklıkları, bazı yerlerde sıfırın altında 10 - 12 derecelerde hissedildi. Tahminlere göre kar yağışının etkisini yitirdiği Trakya şehirlerinde hava sıcaklıkları yarından itibaren Edirne'de 11, Tekirdağ'da 7, Kırklareli'nde 9 derece olarak ölçülecek.

Hava sıcaklıkları hafta sonu ise Edirne'de 18, Kırklareli'nde 16, Tekirdağ'da 11 dereceye çıkacak.

Haberin Devamı

Badem çiçeklerini don vurdu

Edirne'de hafta sonundan itibaren yaşanan soğuk hava bitkileri de etkiledi.
Geçen hafta 15 derece ölçülen hava sıcaklıklarının hafta sonu eski değerlere düşmesi bölgede yaşayan tüm canlıları etkiledi. Keşan ilçesinde erken açan badem ağaçlarının çiçekleri soğuktan buz tutarak zayi oldu.

Meteorolojiden yoğun kar uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van, Bitlis, Muş ve Hakkari için yoğun kar ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van, Bitlis, Muş ve Hakkari için yoğun kar ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde yoğun kar yağışlı olacak.

Hava durumu nasıl olacak Meteorolojiden son dakika uyarısı...

Hava sıcaklıklarının 1-3 derece azalacağı bölgede, rüzgar genellikle güneyli yönlerden orta ve zaman zaman kuvvetli esecek.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 12, Muş ve Hakkari'de 6, Van'da 5 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklığı, Van'da 3, Hakkari'de 2, Muş ve Bitlis'te sıfırın altında 1 derece olacak. Van Gölü'nde hava parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve karlı olacak, rüzgar batı ve güney batıdan 4-6 kuvvetinde esecek.

Hakkari, Muş, Bitlis ve Van'da yoğun kar ve kuvvetli rüzgar beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve don, çatı uçmaları, ağaç ve direk devrilmeleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi