Gündem Hedef, kadını güçlü kılmak

Hedef, kadını güçlü kılmak

12.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

BM Kadın Birimi’nin Türkiye’de kadın haklarının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin gelişmesine katkıda bulunmak için geliştirdiği üç yıllık proje kapsamında kadın sivil toplum kuruluşlarına 4.5 milyon euro’luk destek sağlanacak...

Hedef, kadını güçlü kılmak

MELTEM GÜNAY İstanbul  - Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), Avrupa Birliği’nin mali desteği ile üç yıl sürecek yeni bir projeyi hayata geçiriyor. BM Kadın Birimi tarafından yürütülecek “Türkiye’de Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Gelişmesi için Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Çok Ortaklı İş Birliklerinin Güçlenmesi” projesiyle, kadın haklarının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin ilerletilmesi için sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin geliştirilmesi, yeni ortaklık imkanları ile teknik ve mali kaynaklara erişimlerinin artırılması hedefleniyor. Kadın sivil toplum kuruluşlarına 4.5 milyon euro’luk destek sağlanacak projede Türkiye’de kadınların karşılaştığı ve özellikle Kovid-19 salgını sonrası artan güçlük ve eşitsizlikler ele alınacak. Projenin başlıca paydaşları arasında genç kadın ve erkekler, öğrenciler, kadın hakları savunucuları, medya çalışanları, devlet kurumları ve üniversiteler bulunuyor. Nisan ayında başlayan proje Mart 2024’e kadar sürecek.

Haberin Devamı

Proje süresince hayata geçecek başlıca faaliyetler ise şöyle; BM Kadın Birimi, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin sonlanması, kadınların adalete ve insan hakları mekanizmalarına erişimi ve kadınların ekonomik açıdan güçlenmesi alanlarında STK’larla birlikte ortak projeler yürütecek. 30 STK kurumsal kapasitelerini geliştirmek üzere küçük ölçekli hibe desteklerinden faydalanabilecek.