Gündem Hem çalışma izni hem de oturma izni yok!

Hem çalışma izni hem de oturma izni yok!

08.05.2018 - 20:32 | Son Güncellenme:

Oyuncu Özge Özpiriççi'nin 2 yaşındaki yeğenini poposuna vurup koltuğa fırlatan ve olayın ortaya çıkmasıyla çocuğun annesi tarafından işine son verilen Özbek dadı polis tarafından yakalandı.

Hem çalışma izni hem de oturma izni yok

Çocuğu dövme anı anne Helin Helvacıoğlu Tozman tarafından eve kurulan gizli kamerayla ortaya çıkarılan ve kovulma olayının ardından Özpirinççi tarafından sosyal medyada başlatılan yakalama kampanyası sonrasında Tuzla İlçe ekipleri tarafından yakalanıp gözaltı alınan Özbek dadının hem çalışma izni, hem de oturma izni olmayan bir kaçak olduğu da belirlendi.

Haberin Devamı

6 Mayıs’ta Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne giden Özpirinççi'nin kuzeni Helin Helvacıoğlu Tozman, 2 yaşındaki oğlu Aren Burak’a bakması için Özbekistan vatandaşı Hatice isimli kadının Postane Mahallesi Nil Sokak üzerindeki evlerinde yatılı olarak kaldığını, çocuğun son zamanlarda hal ve hareketlerindeki değişiklikler sebebiyle evlerine güvenlik kamerası taktırdıklarını, 3 Mayıs günü kamera kayıtlarını izlediklerinde bakıcının çocuğun poposuna tokat atıp kendisini koltuğa fırlatarak kötü muamelede bulunduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Tespitin ardından Hatice isimli bakıcıyı evden kovduğunu, kendisinden şikayetçi olduğunu söyleyen Hellim Helvacıoğlu Tozman’ın akrabası olan oyuncu Özge Özpirinçci de sosyal medya hesabından “Yeğenime kötü muamelede bulunan bu kadını bulun” paylaşımı yaptı.

Haberin Devamı

Soruşturma başlatan İstanbul polisi, bakıcının işe alımında aracılık eden kişiyi tespit etti. Ardından Hatice ismini kullanan ve pasaportunda Özbekistan vatandaşı olduğu anlaşılan 28 yaşındaki Zurafo Ergasheva’ya ulaşıldı. Ülkemize yasal olarak 13 Kasım 2016 tarihinde giriş yaptığı fakat oturma ve çalışma izninin olmadığı anlaşılan şüpheli Zurafo Ergasheva Tuzla İlçe ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Firari dadının yakalanmasıyla Özpirnççi ve Tozman aileleri sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda polise ve konuya ilgi gösteren herkese teşekkür ederken, yarın mahkemeye sevk edilmesi beklenen Özbek dadının, alacağı cezaya göre sınır dışı edilme işlemleri başlatılacak.